Senatshøring i USA om politisering av klimavitenskapen

Den stadig mer ekstreme politiseringen av klimavitenskapen er temaet for en senatshøring i USA 8,desember, med tilltel «Data or Dogma.» Med Mark Steyn som deltaker blir det garantert mye klar tale. Ted Cruz er forøvrig en av republikanernes mange presidentkandidater i det kommende valget, og dette kan bli snadder i valgkampen. Høringen finner sted kl 1500 ET, eller 0900 norsk tid. Video av høringen streames her. Tilsvarende høringer i Norge later til å være fullstendig utenkelig i og med at Stortingets klimaforlik er et vedtak om at vi har en klimakrise.

Følgende pressemelding er sendt ut
U.S. Sen. Ted Cruz (R-Texas), chairman of the Subcommittee on Space, Science, and Competitiveness, will convene a hearing titled “Data or Dogma? Promoting Open Inquiry in the Debate over the Magnitude of Human Impact on Earth’s Climate” on Tuesday, December 8 at 3 p.m. The hearing will focus on the ongoing debate over climate science, the impact of federal funding on the objectivity of climate research, and the ways in which political pressure can suppress opposing viewpoints in the field of climate science.

På høringen deltar følgende personer:

Dr. John Christy
Distinguished Professor of Atmospheric Science and Director of the Earth System Science Center, University of Alabama in Huntsville
Dr. Christy er en av forskerne som står for administrasjonen av satellitmålinger av temperatur fra universitetet i Huntsville, Alabama.

Dr. Judith Curry
Chair of the School of Earth and Atmospheric Sciences, Georgia Institute of Technology
Dr Curry har sin egen svært aktive blogg her.

Dr. William Happer
Cyrus Fogg Bracket Professor of Physics, Princeton University

DTTPfrontmedBMr. Mark Steyn
International Bestselling Author

Mark Steyn kan følges på egen blogg hvor han også dekker klimasaken i tillegg til alt det andre. Hans siste bok om klimasvindelen til Dr. Mann har solgt i bøtter og spann.
Den er tilgjengelig både elektronisk og på papir herfra.

Dette blir garantert en høring det er interessant å følge, det er tross alt de folkevalgte i USA som bestemmer hva det skal brukes penger på innen klimaforskningen i USA.

Hva president Obama måtte lire av seg av floskler i Paris har vesentlig mindre betydning.

 

Støtt oss ved å dele:

9 kommentarer

 1. Kjære redaktør,

  jeg følger med på alt som kommer fra Klimarealistene, og deler også en god del. Men jeg vet at jeg ville delt mer hvis stilen hadde vært litt mer saklig, og litt mindre harsellerende. Mange formuleringer blir vel flåsete.

  • Jeg er enig og har vært inne på det samme før. Man bør overlate slikt til den andre siden. Men akkurat denne gangen synes jeg ikke det var så mye over streken, bare litt.

   • Hva er egentlig «over streken»? Når man ser hva skeptikere er blitt utsatt for i årevis, kan jeg ikke se at litt ironisering over alarmistene skulle være så skrekkelig.

     • Jeg har også kritisert artikler som blir litt for fleipete. Når det er sagt synes jeg generelt Klimarealistene holder et saklig nivå. Mener du motparten står for noe mer saklighet i sin latterliggjøring av «annerledestenkende»?

 2. Det ser ut til å være tradisjon i USA med slike høringer.
  Norge hadde vært et annet land i forhold til klima om vi hadde hatt det samme her hos oss. Her kommer nemlig ekspertisen til orde, hvilket den ikke gjør her hjemme.

  • Nå er vel ikke Mark Steyn å anse som ekspertise, hans vinkling vil være populærvitenskapelig.

   Ellers er det korrekt observert at den naturvitenskapelige hovedretningen kommer til orde i USA via slike høringer. Og at den delen av media som er mottagelig for fakta da vet hvilke vitenskapsmenn de kan intervjue for å få frem dette.

   Dette skjer beklageligvis ikke i Norge, med det resultat at også mediebildet er mye mer ensrettet.

 3. Judith Curry skrev før høringen at det ville bli en særs spennende opplevelse å være i samme rom som Cruz og Steyn.
  De to utstråler en imponerende måte å takle sine «motstandere». Det ble en spesiell opplevelse. Steyn snakket, som vanlig, fra hoften, og han traff.
  Cruz oppsummerte det hele meget elegant.
  Er det håp om at dette vil påvirke videre hendelser positivt?
  Det er tvilsomt, når en hører hva demokratene lirte av seg av tvilsomheter.

Kommentarer er stengt.