Retningslinjer for redaktøren
Redaktøren er organisasjonens ansikt utad og ansvarlig overfor styret. Redaktøren forholder seg til enhver tid til foreningens vedtekter. KRs nettsted driftes som en fri, redaktørstyrt publikasjon med allmennheten som målgruppe. Eksterne innlegg respekteres som en naturlig del av ytringsfriheten. Redaktøren og øvrige forfattere benytter høvisk språk, viser respekt for motstandere og er opptatt av sak. Redaktøren formidler organisasjonens syn om at klimaendringene i hovedsak er naturlige variasjoner over tid og forholder seg til KRs Vitenskapelige Råd for å sikre klimafaglig pålitelighet.

Retningslinjer for debatten i kommentarfeltene
1. Kommentarfeltene våre har forhåndsmoderering. Det kan enkelte ganger ta tid før din kommentar blir synlig. Har du postet en kommentar som ikke kommer til syne, vent på moderering.
Kommentarer med trolling, personangrep, sjikane, trakassering og øvrig manglende folkeskikk er uønsket. Ikke tillegg andre debattanter meninger de ikke har (stråmenn). Kommentarer som ikke er klimarelaterte og/eller avsporer debatten vil bli avvist. Det samme gjelder personer det ikke er mulig å føre en meningsfylt samtale med, og personer som poster under falskt navn og/eller oppgir falsk epostadresse. Klage på moderering skal sendes redaksjonen via epost.

2 Kommentarer må passe med temaet i oppslaget man kommenterer, og bør bidra positivt til debatten. Kritikk av tekster fra vårt vitenskapelige råd må være faglig forankret og kan da presenteres som hovedoppslag  istedet for å stå i kommentarfeltet. Kommentarfeltet på hver enkelt sak stenges etter 3 uker.

3 Lenking:  Lenker til nettsteder som ikke er klimarelevante eller ikke har noen akademisk verdi er ikke tillatt. Vennligst lenk til det konkrete innholdet i en kilde så leserne kommer direkte til poenget, og forklar med egne ord hvorfor lenken er relevant i debatten. Begrens deg til 3-4 lenker. Ikke lenk til kilden generelt så leserne selv må tråle gjennom hundrevis av sider.

4. Påstander som er kontroversielle skal som hovedregel dokumenteres. Sjekk så langt det er mulig at dine kilder presenterer korrekte fakta. Vi ønsker en seriøs debatt, så vennligst ikke bruk Wikipedia, Skeptical Science / John Cook, eller tilsvarende lavkvalitets materiale som kilde. Britannica eller SNL har som regel informasjonen du trenger.

5. Debattanter må som hovedregel registrere seg under fullt navn og du må oppgi en gyldig epostadresse. Nye debattanter som glemmer å oppgi fullt navn får beskjed pr epost om å poste på nytt under eget navn.

6. Noen yrkesaktive i Norge nektes å delta i klimadebatten av overordnede, eller de risikerer represalier fra arbeidsgiver fordi de kommer med politisk ukorrekte fakta eller meninger. Vi kan i slike tilfeller godta registrering med et pseudonym. Send epost til redaktøren, slik at dette kan ordnes.

7. Nye innlegg og/eller kommentarer kan inneholde småfeil/grammatikkfeil, disse vil bli rettet løpende etterhvert som vi ser feilene. Større revisjoner etter første postering er merket med kursiv (edit/dato).

8. Ikke legg tips i kommentarfeltene, send tips til redaktøren.

9. Forøvrig legger vi pressens etiske regler til grunn for vår aktivitet.

10. Vi kan når som helst endre disse retningslinjene og vi forbeholder oss retten til å avvise kommentarer som ikke er interessante for våre lesere.