Norge i toppskiktet for klimaforskning!

Elsevier er ett av de ledende forlagene innen naturvitenskapelig forskning, og publikasjonen Global and Planetary Change er der du finner mye av klimavitenskapen. Nok en gang eller rettere sagt fremdeles finner vi forskere fra Norge og Danmark i toppskiktet. Og nei, det er IKKE snakk om «klimaforskning» fra de såkalt ledende institusjonene Bjerknes og Cicero med hundrevis av millioner i statsstøtte, dette er klassisk naturvitenskap basert på observasjoner i naturen.

The phase relation between atmospheric carbon dioxide and global temperature

Ole_HumlumVi gratulerer hovedforfatter Ole Humlum(Fysisk Geografi) og medforfatterne Kjell Stordahl(statistikk) og Jan-Erik Solheim (teoretisk astrofysikk). Bildet er tatt på Svalbard hvor Humlum tilbringer det meste av tiden og hvor det nå er storinnrykk av solforskere siden det er en total solformørkelse på vei. I resten av landet får vi bare en delvis solformørkelse på fredag.

For andre år på rad er denne forskningsrapporten fra Januar 2013 blant de 5 mest nedlastede fra Elsevier, noe som muligens ikke er så rart når man ser på temaet dette omhandler.
Her vises det klart at CO2-innholdet i atmosfæren faktisk endrer seg etter forandringer i temperatur, noe som pussig nok ikke er i samsvar med offisiell norsk klimapolitikk, eller for den saks skyld klimapolitikken til EU og USA. Dette er vital kunnskap for alle som sysler med klimaforskning.

S09218181Abstraktet er her:
Using data series on atmospheric carbon dioxide and global temperatures we investigate the phase relation (leads/lags) between these for the period January 1980 to December 2011. Ice cores show atmospheric CO2 variations to lag behind atmospheric temperature changes on a century to millennium scale, but modern temperature is expected to lag changes in atmospheric CO2, as the atmospheric temperature increase since about 1975 generally is assumed to be caused by the modern increase in CO2. In our analysis we use eight well-known datasets: 1) globally averaged well-mixed marine boundary layer CO2 data, 2) HadCRUT3 surface air temperature data, 3) GISS surface air temperature data, 4) NCDC surface air temperature data, 5) HadSST2 sea surface data, 6) UAH lower troposphere temperature data series, 7) CDIAC data on release of anthropogene CO2, and 8) GWP data on volcanic eruptions. Annual cycles are present in all datasets except 7) and 8), and to remove the influence of these we analyze 12-month averaged data. We find a high degree of co-variation between all data series except 7) and 8), but with changes in CO2 always lagging changes in temperature. The maximum positive correlation between CO2 and temperature is found for CO2 lagging 11–12 months in relation to global sea surface temperature, 9.5–10 months to global surface air temperature, and about 9 months to global lower troposphere temperature. The correlation between changes in ocean temperatures and atmospheric CO2 is high, but do not explain all observed changes.

Til sammenligning
er det mikroskopisk interesse i å lese hva Meteorologisk Institutts store klimaforsker Rasmus Benestad og hans kollega Troy Masters har av kommentarer til denne forskningen i en rapport fra juli 2013. Det har muligens en viss sammenheng med at enkelte ignorerer de observerbare faktaene og tilbringer for mye tid på relativt lite akademiske steder som dette.

Støtt oss ved å dele:

3 kommentarer

 1. I perioden 2012/2013 publiserte de tre forskerne Humlum, Stordahl og Solheim hele seks artikler som kastet kritiske spørsmål over klimasaken. En artikkel var om en modell som forklarte klimaet på Grønland uten bruk av CO2. Og én, denne, at temperaturen endrer seg før CO2.

  Artiklene ble raskt anerkjent internasjonalt og disse tre ble kalt «The Three Wise Norwegians». Jeg spurte (pr mail) om ikke Cicero burde/skulle omtale artiklene. Norske klimaartikler som raget internasjonalt. Men nei, ifølge direktør Pål Prestrud. De hadde ikke til hensikt å omtale artiklene. Grunnen var at artiklene ikke var interessante nok, de skilte seg ikke ut fra alt annet de fikk informasjon om.

  En slik uvitenskapelig oppførsel inngir ikke tillit. Cicero er således selv med på å bygge ned den tilliten de eventuelt måtte ha. Så, i stedet for å omtale artiklene og bedømme og kommentere arbeidene, så lukket de både øyne og ører.

  Men slik blir det antakelig på en forskningsinstitusjon som har bestemt seg for at klimaendringene er menneskeskapte, at det er CO2 som er hovedårsaken til endringene, og at alt nå dreier seg om å bli kvitt CO2-overskuddet.

  http://www.climometrics.org/treaperx.jpg

 2. Hvorfor er den største syndere, Solen, utelukket fra en hver debatt om global oppvarming. Kan dere svare på det? Den eneste jeg har hørt nevne solen i den forbindelse, var en eskimo fra Alaska som på TV, uttrykte bekymring over solen, den var nå så varm at isen smeltet. Arild

  • I de sjeldne tilfellene hvor solforskere slipper til i klimadebatten i Norge, så blir solas rolle et tema. Svært mange journalister i Norge er i lengre tid blitt indoktrinert av klimakriseindustrien til bare å lytte til samme industri, og der i gården vet de utmerket godt at enhver referanse til sola medfører stor fare for arbeidsledighet i egne rekker.

Kommentarer er stengt.