Nok et land skroter Parisavtalen

Presseoppslag bekrefter at Filippinene anser Parisavtalen for å være død og begravet. De slutter seg dermed til en lang rekke land utenfor EU som ikke akter å gjennomføre klimatiltak som kommer til å begrense økonomisk vekst. Det tyder på at Parisavtalen ikke vil tre i kraft fordi den aldri vil bli «de facto» akseptert av land som representerer 55% av utslippene av CO2.

Paris agreement … stupid and absurd
Følgende klare melding kommer ifølge landets presse fra landets president Duterte: «President Duterte on Monday said his administration would not honor the historic Paris Agreement on climate change that the Philippines adopted along with about 200 countries in December 2015, saying the covenant was “stupid” and “absurd.”»

Philippinene slutter seg dermed til større land som Russland og India, men språkbruken i dette tilfellet er befriende klar og fri for den politiske korrekthet som har preget alt for mange politikere i alt for mange land.

duterte-0719-620x349President Duterte har allerede gitt et noe udiplomatisk svar til en ambassadør i landet (som etter all sannsynlighet er fra USA) som minnet presidenten om at Filippinene i april sammen med ca 170 land signerte Paris-avtalen.

Her er mer klar tale i form av svaret ambassadøren fikk:
“That was not my signature. It’s not mine … I will not follow.”

Støtt oss ved å dele:

16 kommentarer

 1. Kan dette være en spire til håp om at den direkte tale er en sten i et kommende ras ?
  Dog er det nok dessverre ikke noe som tyder på at Norge vil være med. Sannheten passer ikke nåværende norsk politisk korrekthet.

 2. Her er det bare å gratulere de land som har oppegående politikere ,alt mens vi har fornøyelsen av å være vitne til de mest bemerkelsesverdige klimapolitiske krumspring og mageplask.
  For de som ikke har fått med seg de siste strømninger i det grønne åndsliv ;»Faktaboksen» inneholder kraftbyråkratiets logikk om at vannkraft er «skitten» energi inntil man har betalt «opprinnelsesgarantien»:

  https://www.abcnyheter.no/artikkel/195228895?dp-time=1468322387&hash=e04f1584977258e4206064634790a3633dba7547e7a4de01862f4ba905ffcebe&medium=web&publication=ABCNyheter&publicationId=2&scope=internal&user=117

  Her følges artikkelen opp med etikk og forretningsmoral i kraftbransjen. Om ikke lenge får vi «smart målere » påtvunget oss av smartingene med «grønne sertifikater » og trolig etterhvert «opprinnelsesgarantier» fulgt opp med full «bærekraftig» grønn dressing :

  https://www.abcnyheter.no/artikkel/195229101?dp-time=1468405191&hash=9423e93850648619a06c4e2c81be5ba7abd0bfe91e0a4eece84be19100942fb7&medium=web&publication=ABCNyheter&publicationId=2&scope=internal&user=117

  «Time spent laughing is time spent with the Gods» .

  Denne er relativt ny : EPA i USA i samarbeide med stadig mer aggressive grønne pressgrupper går nå løs på jordbruket i USA i kjent stil – sikkert bra for Donald Trumps valgkamp

  http://climatechangedispatch.com/the-epa-vs-farmers/

  • Dette er vel ikke annet enn ren svindel satt i system av politikerne. Her er jeg faktisk enig med Tord Lien: «Ordningen med kjøp og salg av garantier for fornybar kraft henger ikke på greip». Svindelen er nok ikke et planlagt slik fra Det norske Storting, men å ta tak i problemet å få fjernet ordningen er vel en lang vei frem.
   Smartinger som Stordalen etc. har selvsagt kastet seg over ordningen og skuffer inn store fortjenester på denne svindelen. Dette viser vel at alle de systemene som er satt i gang for å handle med klimakvoter og «grønne sertifikater» osv. er et spill der inntjening på byråkratiske prosesser er det viktigste.

   • Edvard Iversen.
    Takk for svar.
    Dette er en god sak , den er så åpenbart bedrageri at selv den politisk øverste ansvarlige , energiministeren, er tvunget til å ta avstand fra dette for å fortsatt fremstå som troverdig.
    Saken er veldig god fordi alle forstår at dette er svindel av mennesker som i god tro betaler for et produkt man ikke mottar.
    Det betyr at mange flere vil forstå at triksene med norsk vannkraft er en sentral del av å kontrollere energien, utnytte den maksimalt økonomisk og gi inntrykk av at man på vidunderlig vis redder verden fra en udefinert klimaundergang proklamert av FN , politikere som har oppholdt seg i politikken litt lengre enn de selv og vi andre har godt av , pluss en vrimmel av klimaklubber som surfer på klimateorien.

    Denne saken vil åpne mange øyne for den ubehagelige sannhet at dette henger nøye sammen med FNs klimahypotese og hva slags typer som pusher saken.

    Bruker strømleverandørene , Statkraft , Statnett og Norpool , Riksrevisjonen og Energidepartementet «opprinnelses-sertifikater» i sine kontorer?

    Vi koster på oss hva NRK kan fortelle godtfolk om saken, mars 2016 :
    «Norsk vannkraft er utsolgt»
    https://www.nrk.no/viten/norsk-vannkraft-er-utsolgt-1.12848574

    • For å sitere fra artikkelen i NRK Viten:
     «Alle kundene til Lyse, EB Strøm og Telinet har opprinnelsesgaranti inkludert i strømprisen. De færreste andre strømkundene i Norge har det».
     Dette betyr altså at kundene i disse selskapene allerede betaler ekstra for å få strømmen fra norsk vannkraft. Det spørs om denne ekstrabetalingen er oppgitt til kundene.

     HÅKON LINDAHL I FRAMTIDEN I VÅRE HENDER:
     «– I den grad kraftprodusentene selger strømmen to ganger, er det de som er skurken, det er ingen tvil om det.»
     Nei det er ikke kraftprodusentene som er skurken her. Det er politikerne som er skurken som har laget til et slikt system. At kraftprodusentene og meglere utnytter systemet er nærmest en selvfølge, de skal jo tjene mest mulig penger.
     At selv NRK Viten har ryggrad til å sette fokus på problemet er bra, men dette viser at systemet er helt «ut på viddene» idiotisk.

   • Akkurat som disse landene; Syria, Nord-Korea og Zimbabwe som støtter Paris-avtalen.

    • Og et par hundre andre land som vi liker bedre enn de du nevnte.

     Men nå er det uansett en digresjon fra deg – som er vanlig når man ikke når fram med argumenter

     • Artikkelen er tendensiøs. Når Aftenposten og du mener at Filippinenes president er tvilsom og bruker det som argument for at han ikke vil signere Paris-avtalen blir det jo litt merkelig at det samtidig argumenteres for at avtalen er så ukontroversiell at til og med presidentene fra Syria, Nord-Kore og Zimbabwe undertegner. Når vi vet at u-landene tjener godt på Paris-avtalen blir det jo ekstra underlig. At jeg ikke når frem med argumenter har du helt rett i. De klimakorrekte er ikke mottakelige for motargumenter.

 3. Om hele verden skrotet Paris-avtalen vil likevel ett land stå standhaftig igjen, Norge.

 4. Pengene eller klimaet! Det ser ut til å være «moralen» i mange u-land, men få uttrykker det så klart som denne presidenten. Allerede i Cancun «vedtok» man at FN klimafond skulle dele ut 100 milliarder dollar hvert år -hvert bidige år!- fra 2020, og uten denne grønne lokkematen (grønne dollarsedler, altså) er det tvilsomt om særlig mange av disse nasjonene hadde brydd seg et døyt om klima-avlater, unnskyld avtaler.

  Det er ikke lenge igjen til «overflods-året » 2020, men det er merkelig stille om hvor mange milliarder som er kommet inn på konto. 100 milliarder dollar i året krever enten et fond som vel knapt har sett sin like i verden, dersom dette beløpet skal være et årlig overskudd, eller kontinuerlige nye bevilgninger av denne størrelsesorden.

  Utpressing? Tja, det er vel sjelden man ser så villige «ofre» for utpressing som i klimasaken. Men disse velvillige ofrene har gitt tomme lovnader, og så vidt jeg vet, er det ikke noe i nærheten av de 100 milliarder dollar som man har oppnådd enighet om, som er betalt inn på konto, ca. 10 milliarder i alt hittil. Det holder bare til noen få uker.

  http://www.greenclimate.fund/partners/contributors/resource-mobilization

  • Pengene later til å ha fått grønne ben at gå på.
   http://www.ecosystemmarketplace.com/articles/norway-pledge-brings-green-climate-fund-9-95-billion/

   Oljefondet/Pensjonsfond Utland skal åpenbart brukes som redskap i å fremme grønn symbolpolitikk med høyst tvilsom mulighet for avkastning.
   Her begynner klima-ablegøyene å bli direkte risikable for VÅR nasjonalformue.
   Å spille poker med nasjonalformuen og andre folks penger er ikke tillitvekkende forvaltning.

   http://www.thelocal.no/20151215/norway-oil-fund-to-make-green-investments

   / utpekte anstalter er allerede veldig klare for å håve inn penger fr det grønne klimafondet ,
   herunder UNDP , Asian Development ank og Secretariat of The Pacific Regional Environmental Programme (SPREP).
   46 andre anstalter ligger klare i startgropa og værer penger , herunder en del ikke statlige organisasjoner som dukker opp som virus der et er klimapenger.

   Rasmus Hanson har etablert seg på Stortinget og kan i all sin klimavisdom fortelle The Sydney Morning Herald om forvaltning av Nasjonalformuen :
   http://www.smh.com.au/environment/climate-change/norways-115-trillion-wealth-fund-curbs-coal-investments-in-new-industry-blow-20150527-ghb8h1.html

   De som forvalter Pensjonsfond Uland har ganske hyggelige lønninger og bonuser for å påse at fondet tjener penger , det er forvalternes mandat og lett begripelige arbeidsoppgave.
   Oljefondet har virket om fluepapir på en mengde typer som har sterke ønsker om å dirigere fondet og ha det som symbolpolitisk leketøy i sin sandkasse.
   Det er ille nok at børsspekulanter forvalter nasjonalformuen om vi ikke skal ha en gjeng useriøse synsere som f.eks.»etikkrådet» sprettende rundt og gi gode råd og grønne vink.
   Det er ikke Oljefondet oppgave å drive agitasjonskampanjer mot energikilder aktivister av en eller annen grunn ikke synes om.

  • For å utdype:
   «Responding to the climate challenge requires collective action from all countries, cities, businesses, and private citizens. Among these concerted efforts, advanced economies have formally agreed to jointly mobilize USD 100 billion per year by 2020, from a variety of sources, to address the pressing mitigation and adaptation needs of developing countries. »

   Det sentrale ordet her er vel «formally», det er neppe noe som helst bindende vedtak fra verdens i-land om slike gigantbeløp. Linken gir også en interessant oversikt over givergleden fra de forskjellige land.

 5. Norge foretrekker å delta på konferanser og lange flyreiser i stedet for å vise fornuft. På tide å skifte ut Erna Solberg nå.

  • Kjenner du til noen politikere i Norge som ikke er rammet av klimasyken?
   Jeg mener, hvem skal hun erstattes med?

Kommentarer er stengt.