Klimarealistisk valgseier i Nederland

Det nylig etablerte (2016) partiet FvD, Forum for Demokrati, ledet av 36-årige Thierry Baudet, har etter gårsdagens provinsvalg blitt det største partiet i Nederlands Senat etter et valgskred. Statsminister Mark Ruttes koalisjon hadde et flertall på en der før valget, men mister nå kontroll over Senatet. Her er det du trenger å vite om valgresultatet.

Nederlands parlament har et underhus på 150 og et overhus (Senat) på 75 og provinsvalgene i går bestemmer indirekte sammensetningen av Senatet. All lovgivning behandles i separate avstemninger som krever flertall i begge hus.

Ruttes sentrum-høyre koalisjon på 4 partier (VVD, CDA, D66 og Kristne Union) mister syv plasser i Senatet og trenger støtte fra ett av de andre partiene. Det høyreorienterte FvD tar 13 plasser etter et valgskred, hvor klimaendringer var det sentrale temaet i valgkampen. Baudets FvD har markert sterk motstand mot regjeringens klimapolitikk, og påpekt at denne bare vil føre til – forutsatt at man stoler på villedende klimamodeller – en reduksjon i temperatur på 0.0003 grader Celsius til år 2100.

Statsminister Mark Rutte (VVD) står for en ambisiøs klimapolitikk med en reduksjon i drivhusgasser på 49 % innen 2030. Til sammenligning har EU-landene via Paris-avtalen bare en uforpliktende ambisjon om å redusere med 40 %, en ambisjon som forøvrig ikke er fordelt mellom medlemslandene i EU som står stadig mer splittet i synet på klimapolitikken.

Valgresultatet er helt klart et uttrykk for befolkningens store skepsis til en mer radikal og vesentlig mer kostbar klimapolitikk.

FvD vil ut av Parisavtalen

Baudets FvD har programfestet at de vil ta Nederland ut av Paris-avtalen etter mønster fra USA, og dette var tilstrekkelig til å bli Senatets største politiske parti. Underhuset vedtok nylig en ny klimalov som skal redusere landets CO2-utslipp med 95 % til 2050 og med intensjon om at 100 % av energiforsyningen skal være fornybar i 2050. Det forventes at FvD vil samle støtte for å blokkere denne loven når den senere skal til behandling i Senatet. Det anses av analytikere som svært lite trolig at FvD vil opptre som støtteparti for regjeringen.

Det ekstreme grønne partiet økte også oppslutningen noe i valget, og valgresultatet kan studeres i detalj her. En engelskspråklig analyse er her.

Nok en gang har vi fått en sterk indikasjon på hva som blir det store stridstemaet i kommende valg i både Europa og USA.

Støtt oss ved å dele:

10 kommentarer

 1. Dette viser vel klart at det også i Norge må dannes et politisk parti som tar klimavitenskapen på alvor. Den reelle klimavitenskapen representert med Klimarealistene viser klart at klimaaktivistenes påstander ikke er i samsvar med naturvitenskapelig kunnskap. I Norge kommer dette overhode ikke fram i media. Politikerne kappes om å tilfredsstille klimaaktivistene i forslag om stadig nye og kostnadskrevende og til dels absurde klimatiltak.
  Uoffisielle meningsmålinger i media viser at opptil 40% – 50% ikke tror på skremslene fra klimaaktivistene. Derimot har de overbevist de unge som med dagens klimaskulk/klimastreik viser hvor unyansert (dvs feil) oppfatningen av naturen er hos dagens skoleungdommer. Eneste mulighet for å komme til orde ser ut til å komme på Stortinget og opplyse «folket» om naturvitenskapen. Fra Stortingets talerstol er det bedre mulighet å få fram fakta i saken.

  Med de gledelige resultatet fra Nederland burde det være mulig å få en eller 10 talspersoner på Stortinget.

  • Norge har fått ett parti som tar klimavitenskapen på alvor.

   Liberalistene (etablert 2014) vil trekke Norge ut av Paris avtalen !

   Og ikke minst vil de slutte å gi statstøtte til CICERO Senter for klimaforskning.

   • Liberalistene har mye annet i sitt program som er «uspiselig» for de fleste nordmenn.
    Derfor vil ikke Liberalistene nå fram. Da hjelper det lite at de tar klimavitenskapen på alvor.

    • Enig i det. Et nytt parti må legge seg i sentrum.. Jeg tror at Arbeiderpartiet og Høyre leter etter et halmstrå til å berge seg ut av galskapen. Senterpartiet følger nok med på lasset. Og selvsagt FRP. De andre partiene er nok på den grønne sky uansett, men de trenger vi ikke

 2. President Trump har nok også tenkt på at klima blir viktig sak i 2020. Han væpner seg nå med kunnskap og backing fra USA’s mest kunnskapsrike.
  Demokratene ser nok også dette, og de har nå demonstrert redsel gjennom å gjøre hva de kan for å forhindre realisasjon av President’s Committee on Climate Security (PCCS).
  Michael Mann kaller Trumps initiativ for «Stalinisme», intet mindre. https://wattsupwiththat.com/2019/03/20/michael-mann-reviewing-climate-change-claims-is-stalinism/

 3. Jeg har lenge hevdet at dannelsen av et egent politisk parti kan bli nødvendig. Har jeg vært yngre ville jeg tatt initiativ. Det må la seg gjøre å finne frem til et fornuftig politisk programforslag som både tar miljøsaken alvorlig og som går imot overflødige og kostbare klimatiltak. Et program for satsing på effektive nye energiløsninger og her bør ikke atomenergi, videre forskning på thorium som effektivt brensel utelates.

  Bedre markedsføring av våre standpunkter er viktig. Hva skal til for å etablere en egen «Klimaposten» på YouTube hvor man etter tur kan ta opp de viktige temaene, kommentarer til politikeres utspill, klimastoff i media som vi ikke får tilgang til å kommentere. Med så mange flinke mennesker blant klimarealistene og klimarealistenes vitenskapelige råd burde dette ikke være noen uoverkommelig oppgave.

 4. Vi kunne trengt noen klimarealistiske politikere selv. Se på klimahysteriet NRK skaper. Ungene er vettskremt og det er helt bevisst. NRK synes å ha en egen agenda. Ta de hundre siste artiklene og reportasjene så ser dere at de er skreddersydd for å skape frykt. Krigsoverskrifter og en ingress som 90 prosent får med seg, men du må lese langt bak i artikkelen for å se at dette er sterkt satt på spissen, eller antagelser og mulige scenarioer. Kidsa tror det er dommedag rett rundt hjørne. Små barn gråter og tror at dyrene kan dø i morgen, skoleelevene streiker og et vanvidd uten like begynner.

  Superkapitalismen gnir seg i hendene. Globalisering, migrasjon, genmanipulering av mat og mange andre kontroversielle saker glir igjennom. I dag handler det ikke lenger om vi har en menneskeskapt oppvarming, men hvordan gjøre profitt på disse store omveltningene og folks frykt.

  I forbindelse med Mayakalenderen og deres hemmeligheter som folk i USA besitter (se mayapyramiden/kalenderen i USAs segl) ble det varslet en tid med store omveltninger på jorden, naturkatastrofer og mye annet da kalenderen i 2012 varslet en ny runde på en ca 5000 års syklus. Dessverre tok media tak i fake news og spådde dommedag. Dermed fikk vi ikke denne kunnskapen og det ble ingen debatt, men jeg registrerte at det ble spadd ut fake news, sannsynligvis med det formål at folk ikke skulle bry seg om dette.

  Venus større syklus er på 243 år. Dette kan deles i to halvår, sommer/vinter

  Transits of Venus occur in cycles of 243 years with the current pattern of transits being pairs of transits separated by eight years, at intervals of about 105.5 years or 121.5 years—a pattern first discovered in 1639 by the English astronomer Jeremiah Horrocks.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Venus#Pentagram_of_Venus

  Poenget til Mayaprestene var at Venus i denne runden kommer med det opp/ned pentagrammet (spissen ned) som kalles «Vepsen», altså den negative siden, og at vi i perioden vil oppleve mye uro på mange nivåer. I mindre sykluser kan vi nogenlunde vite når høststormene kommer og annet. Hundreårsbølger og slik kunnskap på høyere nivåer.

  I 2004, 2008 og 2012 har Venus en slik plassering på himmelen at den danner et pentagram, uhyggelig populært i vår okkulte verden. Dessverre var aldri dette et tema i media. Hillary Clinton var i Norge i forbindelse med Venuspassasjen i 2012, fullendelsen av dette vindu på 8 år. Støre tok henne med til Tromså for å se fenomenet, uten at bystyret i Tromsø fikk beskjed om det store. besøket.

  Venus kalles morgenstjernen og aftenstjernen, men også i en større syklus. I tillegg har vi dette som kalles storåret hvor det tar ca 26.000 år å gå en runde. Også her kan man dele opp i en vinter og sommerdel, dvs kaldere og varmere periode.

  Prinsippet er natt og dag, på alle nivåer i større og større sykluser, og hvis dette er riktig er jeg hundre prosent sikker på at krefter i USA vet dette.

  Derfor hører vi ikke om polskiftet og polvandringene, som også skulle skape klimakaos, om oppvarming og endringer i hele solsystemet, om svekkelsen av magnetskjoldet, om solas styrke, om økt vulkansk aktivite og spenninger over det hele, eller planetariske sykluser.

  Et av målene er globalisering og verdensherredømme hvor det trengs en felles fiende da nazismen og kommunismen er avlegs, en fiende som bringer menneskene sammen, og med en vilje til store endringer

  Entire solar system is heating up! Scientists blame solar warming
  https://www.space.news/2015-10-06-entire-solar-system-is-heating-up-scientists-blame-solar-warming.html

  Hot times in the Solar System
  https://www.nature.com/news/2007/070402/full/070402-7.html

  • Dette er akkurat den type kunnskapsløst okkult vrøvl som undergraver muligheten for å få en realistisk debatt.
   Jeg er helt enig i det første avsnittet, men resten er komplett på trynet, og kan kun bidra til å støtte den grønne mobbens oppfatninger av motparten.

 5. Det er nå på høy tid å danne et politisk parti som kan danne en motvekt mot all desinformasjonen vedrørende klima. Jeg blir på gråten når jeg ser indoktrinerte barn gå i tog. Minner meg om nazitida jeg opplevde i okkupasjonstida. Dessverre tror jeg ikke at liberalistene har lister ved kommende valg, og FrP har jo forlatt sine tidligere standpunkter, bortsett fra Carl I. Som mangeårig professor ved NTNU håper jeg på en ny opplysningstid før jeg snart vandrer.

Kommentarer er stengt.