Klimahysteriet er valgkampsak i Finland

Finland velger ny riksdag i morgen. Flere internasjonale medier har plukket opp den siste utviklingen, inkludert New York Times og Financial Times, som skriver at klimahysteriet hos de øvrige partiene har blitt Sannfinnenes største valgkampsak.

Sannfinnene – Perussuomalaiset

Ved Riksdagsvalget i 2007 fikk Perussuomalaiset 4,1 % av stemmene. Ved valget i 2011 fikk de 19,1 prosent og 39 mandater i Riksdagen. I 2015 fikk partiet 17,6 prosent og 38 mandater, og gikk for første gang inn i regjeringen.I 2017 ble partiet splittet av den regjeringskrise som ble utløst av at Jussi Halla-aho overtok partilederskapet etter Timo Soini. Utbrytergruppen fikk partiets plass i regjeringen og dannet det nye partiet Blå framtid med Sampo Terho som partileder. Alt dette ifølge SNL. Sannfinnene er populistiske, hvor motstand mot EU og migrasjon har vært deres to sterkeste saker.

Riksdagsvalg i Finland 14.april

Det er stor spenning foran valget i morgen og meningsmålingene antyder at intet enkelt parti kommer over 20 % oppslutning. Sosialdemokratene er størst med 19 % på en fallende trend, mens Sannfinnene ligger an til å få 16,3 % på en stigende trend, etter å ha ligget under 10 % i fjor høst. De neste partiene ligger an til 15,9 og 14,5 %. Andre målinger har noe andre tall for partiene, men bekrefter nevnte trender. Den fallende trenden for sosialdemokratene later til å være et mønster som gjentar seg i det meste av Europa.

Klimahysteriet som fenomen

New York Times har helt utilsiktet i sitt oppslag satt navn på den kvasireligiøse vekkelsen som har herjet i Vesten i det nye årtusenet.

For første gang i Norden har et stort politisk parti tatt skrittet, og stemplet de øvrige partiene som hysteriske i klimapolitikken. Utvilsomt har man lagt merke til hvordan et nytt parti i Nederland tok en stor klimarealistisk gevinst i det nylige valget der.

Gode poenger i valgkampen har vært bilisme som en menneskerett og klar motstand mot floraen av meningsløse klimatiltak fra de hysteriske partiene, som inkluderer planer om klimaavgift på katte- og hundemat for å tvinge eierne til å ta kjæledyrene sine over på en vegansk diett.

(Red.anm: tillegg 14.april kl 23.27) Her er valgresultatet i Finland iht informasjon fra YLE.
Støtt oss ved å dele:

4 kommentarer

  1. Vegetardiett for kjæledyr? Her MÅ WWF på banen med krav om vegetar diett for våre rovdyr? Ser at reptiler kan bli et problem, men muligens kan grønn foring av disse og rovdyr inngå i «det grønne skiftet» som beskjeftigelse på heltid? En dobling av Co2 avgiften og bompenger dekker kostnadene. Mulighetene for WWF vegetar faddere bør være enorm? MDG bør be om en GRØNN diett for eldre på syke og gamlehjem? Se det, da var det grønne skiftet i «boks»!

    • Jeg minner om den dystopiske filmthrilleren Soylent Green fra 1973.

      Husker den fortsatt som den ultimate form for Grønt Skifte, men nå er vel de fleste MDGere for unge til å skjønne at de perfekte grønne løsninger var pønsket ut før de ble født..

Kommentarer er stengt.