Ny skandaløs klimarapport fra FN

En ny FN-rapport om naturkatastrofer (The Human cost of disasters) ble sluppet tidlig i uken, med påstander om en svimlende vekst i klimarelaterte naturkatastrofer de siste 20 årene. Men rapportens egne data viser 15 % nedgang i disse 20 årene, og FN følger dermed et kjent mønster med løgner og manipulasjon i egen kommunikasjon.

Her hjemme ble rapporten naturligvis omtalt som om den representerte sannheten, bl.a ved NRK-journalist Zhilwan Manbari 13.okt. og en overskrift med hele 6000 katastrofer. Dagbladets Marthe S. Lien 14. okt. er igjen best i klassen, med overskriften ubeboelig helvete som karakteristikk av vår fremtid. Leserne har sikkert sett lignede oppslag andre steder. Vi ønsker begge disse journalistene velkommen i den etterhvert svært lite eksklusive klubben av norske opp-er-ned-journalister, som bidrar til klimahjernevasken i Norge..

Enkelte har forstått at man må kvalitetssikre det som dukker opp i egen innboks, og igjen viste Helge Lurås på torsdag at han er milevis foran konkurrentene når det gjelder klimarelatert journalistikk. Ser man på utviklingen de siste 100 årene er det en drastisk nedgang bl.a i dødeligheten som en følge av slike naturkatastrofer.

Internasjonalt ble FN-rapporten allerede etter få timer slaktet for misbruk av data og feilaktige påstander. Jfr. illustrasjonen som er hentet fra Twitter-kontoen til professor Roger Pielke Jr som er ekspert på denne typen forskning og har 25 års erfaring med ulike typer klimaforskning basert på observasjonsdata. Antall klimarelaterte katastrofer har faktisk gått ned med 15 % de siste 15 årene.

GWPF i Storbritannia var tidlig ute og forlangte at FN må trekke rapporten og beklage at allmenheten blir manipulert slik. Denne typen propaganda går ut samtidig i alle vestlige land i regi av klimaindustrien, denne gangen bl.a på nyhetsbyråene NPK-NTB-DPA-AFP. Ikke forvent noen som helst form for beklagelse fra disse eller de tallrike norske mediene som har lurt deg.

(Nytt avsnitt 21. okt.) Nye data dukker stadig opp, og etterhvert blir både FNs rapport og senere forsøk på å forsvare tallene i rapporten mer og mer avkledd.

Er det på tide å lære skolebarna at FN-systemet ikke er ufeilbarlig, slik de innbiller seg på Stortinget og i de aller fleste mediene?

Klimaskremsler i kø – korallrev

Klimaskremsler kommer som regel i flokk, og denne uken var intet unntak. Schibsted-avisene har igjen valgt å villede deg med påstanden om at verdens største korallrev, GBR – «Great Barrier Reef» nok en gang har vært på dødens rand, med halvparten av korallene dølde siden 1995. Dette ifølge både Kari Mette Hole i Aftenposten og VG hvor Oda Ording skriver i nyhetsdøgnet at «klimaendringene er viktigste årsak».

Kari Mette er ekstra hjelpsom ovenfor de få gjenvåærende leserne og gjør oppmerksom på at varmere havtemperaturer er det hun mener med klimaendringer. Hun utelater selvsagt at de samme korallene stortrives i vestlige del av Det Indiske Hav hvor det er vesentlig høyere temperaturer. Velkommen i opp-er-ned-klubben, begge to.

Tropiske stormer er vanligete skadeårsak for slike korallrev, men i løpet av et par år har korallrevene kommet seg tilbake til normal tilstand.

Dette er en proxy-studie i følge et oppslag på WUWT, forfattet av klimarealistiske Jennifer Marohasy, hvor «forskerne» ikke har vært i nærheten av korallrevet de omtaler i studien. I tillegg er en av dem, Terry Hughes, svært kontroversiell, i likhet med hans eget forskningssenter. Hughes tar påstandene ut av løse luften, og går løs på mer seriøse biologer (Peter Ridd, i dette tilfellet), og beskylder Ridd for å være ukollegial når Ridd påpeker at GBR lever i beste velgående,.

Du kan faktisk se selv tilstanden på GBR, i denne videoen som viser et yrende liv i Great Barrier Reef.

Takk til Jennifer Marohasy og Clint Hempsall for den vakre videoen fra GBR i den nederste lenken ovenfor.

Besøker man korallrevet Schibsteds propagandister skriver om, så ser man at det ikke er grunn til bekymring.

Støtt oss ved å dele: