NRK, Kirken og en pinlig klimamesse

Klimanytt 157, av Ole Henrik Ellestad

Et av de mest graverende innslag jeg har sett i klimasammenheng, en klimagudstjeneste på Svalbard, «åpenbarte» seg lørdag 28. mai i NRKs Dagsrevy. Omtalen av dagens varmeperiode var en «messe verd», men burde vært rettet mot tilgivelse for å tegne et usannferdig bilde. Liknende klimaforhold forelå for 60-95 år siden, og avkjølingen i Antarktis som viser feil i IPCC-teorien ble ikke nevnt.

The Guardian skrev at man hadde ikke nådd gjennom med den pågående vitenskapelige debatt, så man måtte finne på gode historier. Mulig det har fristet Kirken og det alltid IPCC-støttende NRK til dåd. For under lørdagens Dagsrevy slo statskanalen til i beste sendetid med et innslag om Klimamesse på Svalbard. Der hadde det lenge vært varmere enn normalen. Det var en «messe verd» mente deler av det norske presteskap.

Sjelden har flere forskerutsagn vært knyttet til en Gudstjeneste. Inkludert var et globalt temperaturkart som ikke synliggjorde motsetningen ved at Antarktis avkjøles og har rekordmye sjøis i motsetning til IPCCs teori og beregninger (KN 149, 129, 106).

Forskerbidragene gikk ukritisk på at høyere temperatur og veien mot et isfritt Arktis leder til at Svalbard har endret karakter og vil være preget av dette. Blant de maleriske uttalelser var varmeperioder midt på vinteren, at isbjørnen drar tidligere, fugler har mistet hekkeplasser, plankton fra Nord-Atlanteren gjør sin entre, og vinder og nedbør endres på den nordlige halvkule. Her var Meteorologisk- og Polarinstituttet representert for å underbygge sannhetsgehalten – med Kirkens velsignelse.

Arktis rapport 1922Slike endringene og mer til er jo ikke uvanlige og er påvist en rekke ganger i nyere historie og basert på paleontologiske data. Den ledende geofysiker Syun-Ichi Akasofu, Universitetet i Fairbanks, Alaska (KN 156) omtaler Arktis som et forstørrelsesglass for naturlige klimaendringer og påpeker at dagens endringer er på linje med tidligere periodiske variasjoner, ikke minst ved oppvarming fra den Lille istid (bl.a. KN 121, 106, 144, 141, 128).

Godt kjent er det også over store deler av verden fra vedlagte faksimile fra 1922 som er sitert en rekke ganger i klimadebatten, men bare «gjemt i skuffen» av norsk «klimaestablishment». De tidligere endringene er vesentlig større enn de klimamessen omtaler. Oppvarmingen fortsatte i over 20 år. Dagbladets lille notis fra 1945 siterte Pravda på at det snart var isfritt til Nordpolen. Og årsaken er primært veldokumenterte endringer i Golfstrømmen og gjennom Beringstredet i styrke og vanntemperatur som bidrar til issmelting og høyere temperaturer (KN 128 121, 68). det forklarer også dagens planktonforekomst, men er tydeligvis glemt – eller gjemt, ved Polarinstituttet og Meteorologisk institutt der forskerne kom fra.

Politikk klima fader vårKirkens nye klimaliturgi var forsøkt formulert for de «klimatroende» allerede til Klimatoppmøtet i København. Med Dr. Michael Mann, mannen bak den famøse «Hockeykurven» – bedre kjent som en skam for vitenskapen, i hovedrollen. Men det vil bli krevende å endre liturgi i takt med de veletablerte, periodiske klimaendringene.

 

Støtt oss ved å dele:

6 kommentarer

 1. Kirken kaster seg på alt som er trendy for å holde på menigheten. Dessverre har sannferdighet aldri vært spesielt viktig for dem.

  • Bare slik at det ikke skal herske tvil om det vitenskapelige grunnlaget her heller, jeg siterer fra den selvsamme nettside:

   «Klimaendringer, tsunamier, ekstremvær, hav og brenning som bruser er TEGN I NATUREN som BIBELEN HAR FORUTSAGT skal finne sted – som fødselsveer (stadig hyppigere og kraftigere) – i tiden like før gjenkomsten til Jesus Kristus, Guds Sønn. Menneskesønnen, Messias, herrenes Herre og kongenes Konge»

 2. Jeg er fortsatt medlem av «Statskirken» og ser med interesse hvordan det stadig går nedover.
  Den norske Kirke var med i noe som heter «Besteforeldrenes Klimaaksjon» om «Klimavalg 2013 » hvor man bl.a annet ga gode råd og vink om hvordan den brave velger av en eller annen grunn skulle unngå å stemme på Høyre , Arbeiderpartiet og Frp.

  Vi leser i «Evalueringsrapport Klimavalg 2013» av Burson-Marsteller , side 3 :

  «Den norske Kirkes nord-/sør-informasjon har en rammeavtale over NORADs støtteordning til frivillige organisasjoners opplysningsarbeid – «Folkeopplysning i en Ny Tid».

  Videre kommer mer innpakket bruksanvisning fra NORAD om hvorfor bistandsmidler kan brukes til politisk agitasjon i Norge , mange byråkratiske vendinger som ikke sier noe – gjerne betegnet slik :

  «They were practical orators and could make a very small amount of information go a long way.»
  (Someone said)

  Kan ikke aktivisere linken herfra ;

  https://kirken.no/globalassets/kirken.no/migrering/kr_56_1_13_evalueringsrapport_klimavalg2013.pdf

  Videre ser vi på hvordan politiske aktivister har gjort om «Kirkeaktuelt» til en valgkampblekke

  http://kirkeaktuelt.no/stott-opp-om-klimavalg-2013/

  Kriken har sannelig blitt tumleplass for litt av hvert.

 3. Vel.. Man kan vel si at dagens klimapolitikk hører hjemme i kirken, med sine fantasifostre og tradisjoner for realitetsfonektelse, så da er de jo i godt selskap, men her skal det jo nesten skrives et nytt evangelium, tilpasset grådighet og dumhet verden neppe har sett siden kirkemøtet i Nikea!
  Prester med klimabibel blir det neste! 😉

  Ellers vil jeg si at det er en fornøyelse å se ekte vitenskapsmenn tale det nye «presteskapet» imot.

 4. Det er bra at Kirken avslører seg så grundig, men jeg tror ikke på den guden de preker eller den klimateorien de legger fram. Det er bare rør alt sammen.

Kommentarer er stengt.