Klimaforskere – vår tids eventyrfortellere?

En introduksjon til kommende møte torsdag 19.februar, forfattet av Prof. Jan-Erik Solheim.

Foredrag (på engelsk) av Professor Christopher Essex,
The University of Western Ontario
London, Ontario

Den engelske tittelen på foredraget er “Believing in Six Impossible Things before Breakfast and Climate Models”

Tittelen er hentet fra Alice i Eventyrland, og Prof. Essex mener med dette at det som presenteres som resultat av klimamodeller er like usannsynlig som de umulige tingene Alice opplever i sin eventyrverden.

Møte190215
Villedende klimamodeller
I sitt foredrag vil han forklare at klima representerer grunnleggende vitenskapelige problemer som vi hittil ikke har vært i stand til å løse.
Dette visste pionerene som begynte å lage klimamodeller for flere tiår siden. Men de fortsatte allikevel arbeidet med sine modeller, og nye generasjoner forskere har flikket på modellene og annonsert for sine sponsorer at de blir stadig bedre og bedre. Men det hjelper ikke å finpusse detaljene – når selve grunnlaget er et håpløst, meningsløst vås som det ikke er mulig å korrigere.

Global temperatur – et meningsløst begrep!
Essex vil forklare hva de grunnleggende problemene går ut på og hvorfor de ikke lar seg løse – selv med den største og raskeste datamaskin. Et av de spørsmålene han tar opp er om det finnes En Global Temperatur? Han svarer at selv om det er mulig å bestemme et lokalt temperaturforløp, finnes det uendelig mange måter å sette sammen forskjellige måleserier på, og det er ikke mulig å finne én temperatur for jorda. Begrepet global temperatur har derfor ingen mening.

Om foredragsholderen
Essex er professor i matematikk ved University of Western Ontario i Canada og har utført grunnleggende arbeider i termodynamikk og kryptografi. Hans arbeider inkluderer også kaosteori og studier av hva som umulig kan beregnes ved datamaskiner. Han har organisert møter i Word Federation of Scientists (WFS) og er leder av WFS permanente klimapanel. Han har skrevet en bok sammen med Ross McKitrick med tittel “Taken by Storm – The Troubled Science, Policy, and Politics of Global Warming”. Den er nå kommet i annet, revidert opplag. Han er også rådsmedlem i ICSC: International Climate Science Coalition.

Etter foredraget blir det gitt et kort sammendrag ved prof. (em) Jan-Erik Solheim

Velkommen til en lærerik kveld.

Støtt oss ved å dele:

4 kommentarer

 1. Dr Christopher Essex hadde Onsdag 11th Februar et foredrag i House of Lords, London. Samme tema som på foredraget i Oslo. Det er litt pussig at de på Stortinget aldri er interessert i tilsvarende foredrag med påfyll av kunnskap fra internasjonalt kjente vitenskapsmenn.

  Her er notater gjort av JOSH i anledning dette foredraget:
  http://bishophill.squarespace.com/display/ShowImage?imageUrl=/storage/SixImpossibleThings_scr.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1423829142566

 2. Aaslid skrev:
  «litt pussig at de på Stortinget aldri er interessert i tilsvarende foredrag med påfyll av kunnskap»

  Tror dette er det siste de ønsker å kaste bort tiden på. «Global warming» i seg selv er totalt uinteressant for dem. Dette er kun et bedrag som skal legitimere et internationalt skattesystem på energibruk.

  For en utenforstående ser det ut til at dette kun er et fn-prosjekt som skal sørge for overføring av penger fra vanlige forbrukere i vesten til forrettningsfolk i uland. Men den voldsomme korrupsjonen ved kjøp og salg av «klimakvoter» sørger selvsagt for at mange andre aktører får sin rikelige del av kaka. FN er et utrykk for medlemsnasjonene. Det er langt på vei en demokratisk institusjon hvor udemokratiske nasjoner kan stemme frem sine ønsker.

  Bare ordet «klimakvoter» avslører hvor ekstremt uvitenskapelig denne kampanjen er. Den er rettet mot folk som i liten grad tenkere selv. Disse er det dessverre veldig mange av og det er et av de farligste symptomene for en nasjon. Det er et tegn på at demokratiet forvitrer og at politikerne krever å få bestemme hva folk skal tenke.

  Det mest interessante med alt dette er å studere alle de klassiske metodene for politisk manipulasjon av vanlige folk. De spiller på både frykt, rent bedrageri, massesugesjon osv osv. Noe lignende har vi nok ikke sett i noe vestlig land siden 2. VK.

 3. For i tiden var det kirken som forvaltet sannheten i Europa. Med fremveksten av naturvitenskapen fikk vi et faktabasert verdensbilde. Vitenskapen var fri og uten forutinntatte meninger. Nå er vi tydeligvis kommet til en ny æra hvor politikken definerer sannheten. Vitenskapen driver oppdragsbasert forskning i politikkens tjeneste der resultatene er predefinert. Hvis det er slik at IPCC baserer sine resultater og anbefalinger på det oppdragsgiver vil høre er dette et alvorlig tilbakeslag for vitenskapen. Hele fundamentet til vitenskapen er å søke sannheten uten pålagte grenser. Bløffen vil bli avslørt, men da er dagens politikere gått av og ansvaret forvitrer. Den som sitter igjen med svarteper er «den frie forskningen» som har prostituert seg.

  • Alt før FN’s «globalwarmingagenda» ble lansert var konklusjonen alt vedtatt. IPCC’s formål var og er kun å markedsføre en udokumenterbar påstand. IPCC’s propaganda er allerede avslørt. Problemet er at dette ikke får noen som helst konsekvenser for den politiske maktbruken. Jeg tror vi kan snakke om et tilbakeslag for demokratiet. Ikke i fremtiden, men i dag.

   Nazistene påstod at kommunistene satte fyr på riksdagen og brukte dette som unnskylding for å overkjøre alle demokratiske regler. Dagens politikere bruker påstanden om at hele jordkloden er i ferd med å bli «kokt» for å overkjøre demokratiets spilleregler.

   I mellomkrigstiden jublet mange over Hitlers nasjonalsosialisme og «det nye europa» som skulle tre frem. Bare noen få evnet å se konturene av et diktatur i begynnelsen. Ofte spør meg meg om «klimakrisen» og mange andre lignende globale politiske fenomener som systematisk undergraver nasjonale demokratier er begynnelsen på noe vi ikke aner konsekvensen av. Og jeg ser faktisk ikke bort fra at vi har passert a point of no return.

Kommentarer er stengt.