Hva fikk Natur&Ungdom medhold i?

Støtt oss ved å dele:

Natur og Ungdom jubler sammen med Föreningen Greenpeace Norden. De fikk medhold i Høyesterett for en sak de hadde anlagt mot staten for oljeutvinning. Blir det da slutt på norsk olje- og gassproduksjon? Nei. Det har ikke Høyesterett vedtatt. Foreløpig.

Klimarealistene.com,
redaksjonen

Det Høyesterett har vedtatt, at er saken sendes tilbake til lagmannsretten for ny vurdering.  Det er kun rettslige spørsmål om prosedyrene for behandlingen som er vurdert og lagmannsretten  pålegges  å se på ny på spørsmål som ikke ble vurdert sist. Høyesterett mente at det det var manglende konsekvensutredning av forbrenning av  olje/gass som produseres.

Så da må staten skjerpe seg til den nye behandlinga i lagmannsretten.

Det er grunn til å merke seg at det ikke står i Grunnloven at det er forbudt for noen i Norge å lete etter, og produsere olje og gass. Da er derfor heller ingen grunn til å tro at Natur og Ungdom, Föreningen Greenpeace Norden og alle klimaaktivistene vil få medhold i kravet deres om å stenge ned norsk olje- og gassproduksjon.

Stans i norsk oljeproduksjon vil uansett ikke ha noen virkning på verdens totale utslipp av CO2 i atmosfæren da norsk oljeproduksjon bare utgjør maksimalt to prosent av verdens oljeproduksjon. Stanser Norge sin oljeproduksjon, vil norsk stans blir erstattet av saudi-arabisk og russisk oljeproduksjon, om ikke andre oljeprodusenter som i dag holder tilbake det de har mulighet til å produsere. Den eneste følgen norsk stans i oljeproduksjon vil få, er at den norske staten får mindre penger til omfordeling. Og redusert mulighet til å kaste penger etter organisasjoner som Natur og Ungdom for at de skal få slippe å delta i nødvendig samfunnsmessig produksjon.

I tillegg: Ikke bare tildeles Natur og Ungdom penger av innkrevde skatter for å drive motstand mot norsk velferd, de får i tillegg tildelte enda mer penger fra innkrevde skatter ved at Høyesterett påla staten å betale dem for å sabotere norsk velferd gjennom å tildele dem saksomkostninger i tillegg. Noe som gjør at staten få mindre penger å bruke på skole, helsetiltak og eldreomsorg.

Framhevet bilde:
Høyesterett i Norge.
Foto: Andreas Haldorsen
,
Wikipedia.

Oppdatert 13.04.2025 kl 15.14.
Föreningen Greenpeace Norden
lagt til som saksøker

sammen med Natur og Ungdom

Støtt oss ved å dele:

3 kommentarer

  1. Politikerne må slutte å lage lover som senere tar fra dem mulighet til å gjennomføre politikk. Ellers blir stortingets politisk makt forringet og «all makt» overført til domstolene.

  2. Grunnlovens § 112 er denne:
    «Enhver har rett til et miljø som sikrer helsen, og til en natur der produksjonsevne og mangfold bevares. Naturens ressurser skal disponeres ut fra en langsiktig og allsidig betraktning som ivaretar denne rett også for etterslekten.
    Borgerne har rett til kunnskap om naturmiljøets tilstand og om virkningene av planlagte og iverksatte inngrep i naturen, slik at de kan ivareta den rett de har etter foregående ledd.
    Statens myndigheter skal iverksette tiltak som gjennomfører disse grunnsetninger.»
    Her står det om miljø og om ikke klima.
    Kanskje klimaaktivistene kan bruke paragraf 92: «Statens myndigheter skal respektere og sikre menneskerettighetene slik de er nedfelt i denne grunnlov og i for Norge bindende traktater om menneskerettigheter.» Det avhenger i så fall at menneskerettigheter blir satt til å være lik den til enhver tid vedtatte lov om klimatiltak. Men der er vi vel ikke?
    Heller ikke det at barn skal høres i en annen paragraf kan vel brukes for at påstander om framtida skal avgjøre dagens politikk?

  3. Kunnskapsløse politikere har laget ris til egen bak når de har demonisert den livsviktige plantenæringen CO2. Eneste virkning av økt CO2 i luften siden Lille Istid er at jorden er blitt grønnere med mer plantevekst og matproduksjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.