Hans Konrad Johnsen til Klimarealistenes Vitenskapelige Råd

Hans Konrad Johnsen har takket ja til en forespørsel om å bli med i Klimarealistenes Vitenskapelige Råd (KVR). Han er sivilingeniør og styrker KVRs samlede kompetanse, og han har har lenge vært aktiv i klimadebatten. Her følger en kort beskrivelse av Hans Konrad Johnsens utdanning og karriere.

Dr. Ing. Hans Konrad Johnsen
Han ble sivilingeniør i Petroleumsteknologi ved NTH i 1977, og tok sin doktorgrad på måling av flerfasestrømning der og ved University of Texas i 1982. Yrkeserfaringen inkluderer adm. dir. og styreleder for Petreco AS til 1992, samt sektorleder for SAGT, senter for anvendt gassteknologi, Statoil, Kårstø, til 1995 og sekretær for Teknologistyret i Statoil til 1997.

Forskningserfaringen inkluderer ledelse av K-Lab som var en SAGT-avdeling og utgjør Norges største akkrediterte målelaboratorium for gassmåling og kalibrering.

Han var leder for VISTA (11 år til 2008), Statoils grunnforskningsprogram i samarbeid med Vitenskapakademiet i Oslo – og Statoils samlede satsing mot Akademia i Norge samt leder for «Nye ideer» i Statoils forskningsprogram for radikal innovasjon. Nye ideer i Statoil involverte en rekke fagområder, blant annet utvikling av nye teorier for geologiske prosesser, seismiske innsamlingsmetoder, produksjon av karbonfiber, bakteriell økt utvinning samt produksjon av biofuel.

Deretter var han Forskningssjef i Det norske oljeselskap ASA til 2015.

Hans Konrad Johnsen mange bidrag til klimadebatten strekker seg gjennom mange år, fra det kunnskapsrike og bunnsolide «Et spørsmål om tillit» i tre deler i Sysla 2009, til nyere bidrag til Klimarealistenes nettside.

Støtt oss ved å dele:

5 kommentarer

  • Redaksjonen fant heller ikke del 2 ved første søk, så enten har vi begge ikke lett godt nok, eller så har den blitt borte med årene.

   • Jeg fant den når jeg søkte bare på tittelen, og utelot Sysla. Takk. Da har jeg en referanse med hele svindelhistorien om Mann’s kølle.

    • A.W. Montford utkom for mange herrens år siden med boken: «THE HOCKEY STICK ILLUSION.
     Den er en historie om de vansker som man hadde for å få frigjort data og metode fra konstruktøren M. Mann.
     Det er fremdeles vanskelig å forstå hvordan denne Mann har kunnet oppføre seg, og fremdeles oppfører seg, uten å bli stilt til ansvar.
     Boken, som var en av flere årsaker til at Judith Curry begynte å gjennomskue humbugen, kan gi hederlige mennesker et wake-up-call i tillegg til en sørgelig erkjennelse av å ha mistet noe av sin illusjon om livet og menneskene.

 1. Jeg fant del 2 ved å google. Fant også del 3, men her måtte jeg logge inn for å lese det.

Kommentarer er stengt.