WWF med grove brudd på menneskerettighetene

Trodde du WWF var en uskyldig liten stiftelse som bare lurer penger ut av dumsnille nordmenn og lyver om klimaet for oss? I dag ser vi på to nye tilfeller hvor WWF begår brudd på menneskerettighetene. Mens WWF her hjemme opptrer med tårevåte øyne for å beskytte både isbjørner, miljø og klima er de i fattigere land opptatt med helt andre aktiviteter. Urbefolkningen i deler av Karmerun og India er brutalt fordrevet fra sine skoger og landsbyer, samtidig som WWF lokalt bruker deler av landområdene til safari eller miljøturisme for rike vestlige turister.

cam-pyg-sk-24_article_columnBakafolket i Kamerun truet av WWF
Bakafolket omtales ofte som pygmeer og er en av flere utsatte urbefolkningsgrupper i jungelen i det sørøstlige Kamerun. Nå trues dette folket av paramilitære grupper finansiert av WWF og det er rapportert om arrestasjoner, mishandling og tortur. Her dokumenteres det at WWFs ledelse i Europa har kjent til virksomheten helt siden 2003 uten at de har løftet en finger for å stanse forfølgelsen av Bakafolket. Brevet  craddick-to-prince-philip her beskriver i detalj overgrepene mot Bakafolket, mens overgrepene fremdeles fortsetter 12 år senere.

WWF-sponset tvangsfordrivelse i India
Som om overgrepene i Kamerun ikke er nok, så kan TV-kanalen Canal Plus i juni i år avsløre omfattende kriminalitet hvor mer enn 22.000 mennesker er tvangsflyttet fra sine hjem i det WWF-sponsede Kanha Tiger Reservatet i India. WWF støtter industriell turisme i reservatet og utbefolkningen som har bodd der i titusener av år er nå fordrevet. Det er svært lite som tyder på at de fordrevne har fått noen andel i de betydelige inntektene fra miljøturismen.

imagesDen Bengalske Tigeren truet av miljøturismen
Det blir stadig færre Bengalske Tigre. I tillegg til at urbefolkningen er fordrevet, støtter og sponser WWF rovdrift på dette naturreservatet ved å trekke inn en økende mengde rike, vestlige miljøturister. Hele 182.000 turister besøkte området i 2012 og de som er ansvarlige for området er sjokkert over hvordan denne masseturismen er til sterk plage for tigeren. Det blir en utrolig trafikkork inni jungelen når dovne økoturister kjøres rundt i forurensende og støyende jeeper på kryss og tvers inntil de får øye på en tiger. Nå kan WWF skryte av at aldri før har så få tigre vært plaget så mye av så mange turister – i et tigerreservat støttet og sponset av WWF.

Støtt oss ved å dele:

3 kommentarer

  1. Ikke overrasket. Vel, litt overrasket er jeg likevel. Hykleriet på venstresiden er uten grenser. Deler av Amnesty er likedan. Og ikke minst Greenpeace med Sea Shepard og Paul Watson i spissen.

Kommentarer er stengt.