Unormal kulde i Asia

Den siste tiden har vi sett unormal kulde mange steder i Asia,  formodentlig som er resultat av all den globale oppvarmingen vi ikke har hatt i snart 20 år. Her er noen nyhetsrapporter som tyder på at det slett ikke er så rekordvarmt rundtomkring som NASA-Giss og den hjemlige klimakriseindustrien vil ha oss til å tro.

Kinesisk nyttårsfeiring hindret av store snøfall
8.februar feirer Kina nyttår, da starter «Year of the Monkey,» og minst 247 millioner langtidpendlere skal hjem fra de store kystbyene. Men et uvanlig sterkt snøfall har hindrer togavgangene nå, I Guangzhou stod det mandag igjen på perronger ca 100.000 reisende, halvparten av disse stod der fortsatt igår, mens det ble meldt om mer snø og flere forsinkede tog. Samtidig var det ca 30.000 strandet på Hongqiao Station i Shanghai. Dette ifølge Telegraph’s korrespondent i Peking. De har neppe fått med seg alle forsinkelsene.

I Hong Kong hutrer man seg gjennom 4 grader C, kaldeste temperatur på 60 år. Fra deler av Thailand meldes det at småfuglene fryser ihjel og detter ned fra trærne, også her har de fått en overdose med global oppvarming..

TaiwanKulden dreper på Taiwan
Subtropske Taiwan er vanligvis ikke spesielt kaldt, men siste uke i januar ble det målt sterkt fallende temperaturer, Taipei meldte allerede 25.januar om 85 ihjelfrosne, de fleste funnet innendørs, samt temperaturer nede i 6 grader.

Det vanligvis klimatroende BBC måtte krype til korset og melde om politisk ukorrekt vær i store deler av Asia,

Kaldt med mye snø i Japan
Subtropiske Okinawa meldte om første snøfall i den tiden det har bodd mennesker på øya. Nagasaki fikk 17 cm snø inntil søndag, dette var største snøfall i de 117 årene man har ført statistikk. Både Japan og Korea måtte stenge en rekke flyplasser på grunn av snø.

imagesKlimakrise også i Saudi-Arabia
Sterkt kulde kombinert med snøfall har ført til at man i Saudi-Arabias nordlige grenseprovins har stengt alle skolene. Røde Halvmåne og andre etater er i krismodus og det er meldt om fare for kuldegrader i flere dager. Mange av de yngre morer seg med å lage snømenn

Imens må det lokale dyrelivet ta til seg vann på uvante måter, dromedaren på bildet ser ikke ut til å være spesielt fornøyd med situasjonen.

Snø også i Vietnam
Store deler av Vietnam er også helt uvante med snø, denne videoen viser et utvalg bilder fra siste ukes snøfallet, for mange distrikter det første i  historisk tid. Nghe An ca 300 kilometer syd for Hanoi fikk også opptil 20 cm med snø og det ble meldt om flere minusgrader. På ca 13 grader nord for ekvator er ikke dette i nærheten av normalt vær. Tapet av avlinger og husdyr skal være betydelig. Også deler av Laos fikk snø,

Støtt oss ved å dele:

10 kommentarer

  1. Dette hjelper vel neppe stort. Sannsynligheten taler vel for at dem med det motsatte syn ganske enkelt vil kalle det «klimaendring» og ta det til inntekt for sitt syn?

    • Klimarealistene ønsker all debatt under eget navn, vi har derfor slettet kommentaren. Velkommen tilbake som deg selv.

    • Ja, det er påfallende hvordan uvær og varme dager blir forklart med klimaendringer, mens kuldeperioder kun er «vær». Nå har de jo sikret seg siden global oppvarming er endret til klimaendringer. Da kan jo enhver værforandring forklares.

  2. Klimarealistene ønsker all debatt under eget navn, vi har derfor slettet kommentaren. Velkommen tilbake som deg selv.

  3. Hvordan er forholdene nede på Sydpolen kontra Nordpolen. Er ismassene i økning på Sydpolen. Er det noen som kan svare på det?

  4. Et meget interessant tema i så måte, er hvordan nyhetsmediene ordlegger seg i så måte. Når hørte man sist begrepet «drivhuseffekt» i den sammenhengen? Man brukte det opp tidlig på 1990-tallet, derfor gikk man til «global oppvarming» i håp om at publikum skulle ha glemt at de har hørt det før. Selv om fordypning i biologi er det eneste jeg har hatt i naturvitenskaplig retning, er det mer enn nok til at skepsisen melder seg.

Kommentarer er stengt.