Spektakulært fall i troposfærisk temperatur i juni

Vi har temperaturdata for juni måned fra UAH. Globalt satellittmålt temperaturavvik fra gjennomsnittlig temperatur (TLT) for juni viser et kraftig fall, ned med 0,21 o C. Dermed har vi det nest kraftigste 2-måneders temperaturfallet på 37 år. For resten av 2016 er det overveiende sannsynlighet for at vi går rett inn i en La Nina så tidlig som i perioden august til oktober i år!. For mer informasjon om værfenomenet El Nino, se KN120. TLT-dataene er fra lavere troposfære.

UAH_LT_1979_thru_June_2016_v6-1-550x318UAH Data
UAH står for University of Alabama Huntsville, som publiserer månedlig avvik fra et gjennomsnitt for perioden 1981-2010. Juni 2016 har med (+0,34 o C) gitt oss et betydelig fall fra aprilverdien som var på 0,55 o C. Nordlige halvkule bidrar med 0,14 o C minst til nedgangen fra forrige måned (fra 0,65 o C til 0,51 o C), mens sydlige halvkule har solid endring (fra 0,44 o C til 0,17 oC). (Klikk på figuren for større versjon). Mer informasjon hos Dr. Spencer her.

Du finner mye mer informasjon om global temperatur på climate4you, som er administrert av professor Ole Humlum, medlem av Klimarealistenes Vitenskapelige Råd.

Blir 2016 det varmeste året?
Som lovet følger Dr. Spencer opp med å se på om 2016 blir det varmeste året etter 1979. Han skriver at fallet i troposfærisk temperatur i tropene er spektakulært. For mai og juni er temperaturfallet i tropene på 0,56 o C som er det sterkeste observert (siden 1979), såvidt kraftigere enn et tilsvarende fall i juni 1998 etter forrige kraftige El Nino.

UAH-v6-LT-with-2016-projection-550x330Som figuren viser har vi i juni fått nesten 60% av den reduserte temperaturen vi trenger frem til og med desember for å kunne avslutte diskusjonen om 2016 som det varmeste året. Ved 0,19 o C passeres den magiske grensen.

Men for å være klimarealistisk: Man skal imidlertid ikke legge for mye vekt på en enkelt måned, da temperaturen kan gå opp igjen i en enkeltmåned i kjølvannet av en døende El Nino..

 

Støtt oss ved å dele:

6 kommentarer

 1. Ah, men for sent, for sent! Norsk media har allerede utropt 2016 til det varmeste år noensinne i manns minne, og fall i temperaturen eksisterer ikke.

  «…det vi itte væta, det har vi ittno med – og kælven uti hagan har æiller hørt om frikassé.»

  • Men de baserer seg på GISS, noen som tviler på at GISS leverer?

   Da Jim Hansen var sjef hadde de stort sett to ansikter, det offisielle var forholdsvis saklig, Hansens eget, inkludert offentlige høringer var ren propaganda. Under Gavin Schmidt er det bare propaganda, for ikke å nevne NCEI med Dr Karl, hans doktorgrad er er i klasse med Dr Henrik Ibsens, dvs honorær.

   • Dr. Karl har fått gjennomgå for avskaffelsen av «The Hiatus», med mer enn antydninger om at han bedriver politisk forskning. Men har du en saklig lenke som beskriver i detalj hva som er galt med hans formelle kompetanse?

    • Det er ikke noe galt med han formelle kompetanse, han har en MSc i metrologi fra University of Wisconsin, men det er alltid noe komisk med mennesker som aktivt bruker en honorær grad, noe Ibsen faktisk gjorde, og du ser sjelden Tom Karl som omtalt som noe annet enn Dr Karl.

     «Karl holds a master’s degree in meteorology from the University of Wisconsin. He is a fellow of the AMS and the American Geophysical Union and past chair of the National Academy of Sciences Climate Research Committee. He is also an associate member of the National Academies. He has received numerous awards for his scholarly work on climate, including the Helmut Landsberg Award, the Climate Institute’s Outstanding Scientific Achievements Award, three Department of Commerce Gold Medals, a Bronze Medal, and the NOAA Administrator’s Award. He recently received the Presidential Rank of Distinguished Executive Award, presented to senior federal executives committed to excellence in public service. On December 18, 2002, Karl was awarded an honorary doctorate of humane letters from North Carolina State University, Raleigh, N.C.»

     http://www.publicaffairs.noaa.gov/releases2003/feb03/noaa03r217.html

   • Joda, men tror du norsk media kommer til å utbasunere at «kloden er reddet», dersom årstemp. for 2016 havner under 1998?

    • Du mener slik som de nå skriver sidevis om de 110 nobelprisvinnerene, derav 3 norske, som i ett opprop nylig beskriver Greenpeace’s kampanje mot GMO, spesielt Golden Rice slik slik:

     «How many poor people in the world must die before we consider this a crime against humanity»

Kommentarer er stengt.