Når de grønne stenger oljekrana….

Oljedirektoratet blir som regel helt oversett i dagens grønne medier, men nå har de med oppslaget Oljeavhengig i publikasjonen «Norsk Sokkel» greidd å tirre på seg en av de galeste grønne i SV. Vi gjengir deler av innholdet, som viser klart at man i deler av statsforvaltningen ikke er helt på linje med de som vil stenge stanse utvinningen av olje og gass.

Kaski liker ikke propaganda og løgn

Kaski fra SV tåler ikke engang en vitsetegning

Kari Elisabeth Kaski er finanspolitisk talsperson og stortingsrepresentant for SV, og hun beskylder i et oppslag i E24 Oljedirektoratet (OD) for å publisere oljepropaganda, løgn og harselering.

Det pikanteste i saken er hverken at OD har truffet blinken, eller at de grønnreligiøse misliker dette, men det kjente faktum at mediene flommer over av grønn propaganda, både på energifeltet og i klimadebatten. Kaski synes det er helt OK at hennes egen side publiserer propaganda, at de lyver, harselerer og attpåtil retter sin grønne propaganda mot barna, både på barneskolen og i barne-TV for å nevne noe.

Illustrasjonen her viser en barnefamilie på jakt etter husrom, etter at oljekrana er stengt. Det ble altså for sterkt for denne erfarne SV-politikeren.

Olje og gass som råstoff i industrien

Olje og gass har en energitetthet man ikke finner mange andre steder, og denne energien er tilgjengelig på det tidspunkt man trenger den. Alternativene i for eksempel solenergi og vindkraft er til sammenligning svake. Man får enorme ødeleggelser i naturen fordi disse energiformene krever så stor plass, og man må trå til med enorme subsidier for å få produsert energi fra sol og vind når naturen tilfeldigvis samarbeider.

Titusener av produkter fra nesten alle områder er fremstilt helt eller delvis med innsats fra olje, kull eller gass. Dersom man forutsetter at alle stenger oljekranen samtidig, så vil følgende skje: Alle trær på kloden hogges ned innen to år for å dekke befolkningens energibehov. Samtidig kollapser transportsektoren, helsevesenet og matforsyningen, og med en sultkatastrofe på gang blir det også krig om de begrensede ressursene.

OD velger å si lite om katastrofen som venter en verden uten olje og gass «Hvis oljen forsvant i morgen, ville vi ikke greie å dekke energibehovet i verden.» og kjører istedet flere vitsetegninger.

Men alt dette går hus forbi for menigheten som for det meste består av politikere fra SV, Venstre og MDG samt ungdomspolitikere som sjelden har tilegnet seg noe viten i det hele tatt i de fleste partiene.

Krav om saklighet bare fra en side

Kaski etterlyser med sitatet under en mer seriøs stil fra OD, men sier pussig nok ikke et ord om all manipulasjonen, propagandaen og løgnene som kommer fra egen side, fra NRK og andre medier, fra klimadepartement og tilhørende herligheter. Dette til tross for at klimaministeren er en av hennes politiske motstandere i politikken.

– Vi må legge til grunn at det som kommer fra et direktorat er et positivt bidrag i samfunnsdebatten. Vi må kunne stole på at det de kommer med er sant, er et positivt bidrag til debatten, og ikke bidrar til et debattklima preget av usannheter og falske premisser.

Dette sitatet kan være greitt å ha i bakhodet neste gang for eksempel NRK kommer med noe som ikke er sant, noe som er et negativt bidrag i debatten, og som bare bidrar til et debattklima preget av usannheter og falske premisser. Vi trenger neppe å vente lenger enn til tidlig mandag.

Vi avslutter med denne tegningen som muligens er dedikert til Siri Kalvig, leder for investeringsselskapet som på folkemunne heter Nedsnødd.

Støtt oss ved å dele:

8 kommentarer

 1. For så vidt enig i budskapet, men den siste kommentaren om «Siri» virker malplassert. Jeg vil heller tro at det er myntet på taleassistenten i Apple-produkter, som enkelte bruker som en Google-erstatning. Poenget er vel todelt: At folk flest har blitt kunnskapsløse i denne teknologitiden, men kanskje mest at mobiltelefoner/smartklokker ikke lenger vil kunne produseres.

  • Morten,

   Kommentaren om «Siri» ble kommentert på Facebook i natt, hvor det samme ble påpekt. Siden jeg ikke er med i Apple-menigheten, så hadde jeg ikke denne mer sannsynlige koblingen i bakhodet i går. Til gjengjeld er jeg stadig irritert på sløsingen med samfunnets ressurser i dette nedsnødde investeringsselskapet vestpå.

   Du har helt rett i at nesten alt menneskeheten har av teknologi vil bli en saga blott hvis man stopper utvinning av olje og gass. Heldigvis er et ingen mangel på hydrokarboner på kloden vår, og med teknologi og innovasjon kan vi ha nok til å dekke behovet for de neste 1000 årene. Absolutt ingen forutså flommen av billig ukonvensjonell gass og olje fra hydraulisk frakturering av dype skifterformasjoner.

 2. En stakkar må jo bare gi seg ende over, av tull som serveres om klima og dyrs problemer. NRK topper muligens med gårsdagens reportasje om Grønlandshvalen som må langt nord på grunn av manglende is i nord. Der er det mindre mat så hvalen sulter. For å plage dyrene skyter de piler ned i SPEKKET! Muligens er de Norske forskerne både «blinde og døve», eller så er de bare uopplyste? Fra Polar Portal kan en i dag finne denne grafen over is:http://polarportal.dk/en/sea-ice-and-icebergs/sea-ice-extent0/

  Hva er det som får NRK og andre til å holde på dette våset?

  • Hofoss, ikke bare NRK, men Polarinstituttet og dets forskere (statsfinansiert) med en spikret hypotese om mindre is, mens den faktisk har kommet lengre sydover i Barentshavet i det siste. Høyst sannsynlig fordi Golfstrømmen bringer mindre varme – som forventet iht ca 60-års syklusen.

   • Ja, jeg er klar over at vannet (havet) i nord er kaldere som du sier på grunn av hav sykluser.
    En skulle tro at forskere, Norske sådanne, må melde det som er reelt og ikke drive med åpenbar løgn?
    Det som uansett er helt utrolig er at nesten ingen reagerer på dette?
    At vi enn så lenge er inne i en varmeperiode etter siste istid, med opp og nedturer, burde ikke sjokkere noen? Det som sjokkerer meg er alt vrøvl såkalte forskere klarer å levere. Jeg har spurt NRK om en hel rekke av deres alarmerende reportasjer, uten å få svar. Ikke minst om deres sjokkerende melding om at perma frosten smelter på «likodden» på Svalbard. Også deres alarm om at Svalbards isbreer forsvinner i rasende fart. Burde vi ikke kunne forvente at «forskere» vet at det er et av få områder på Svalbard som smelter hvert år? Og at isbreene på Svalbard er spesielle?
    I en verden hvor vi har en rekke uløste problemer burde fokus ligge helt andre steder, men det gir vel ikke samme «utbetaling»?
    Fortsett med folkeopplysning på Klimarealistene, til slutt må fornuft vinne over tullballet!!!

    • Hofoss; vi kan håpe, men så lenge det er lønnsomt å fare med tullball og vitenskrap, og ikke med ekte vitenskap, vil sannheten tape. Fordi det finnes ingen reell risiko ved å fortsette med tullballet, ingen vil bli stilt til ansvar, alle kommer til å dekke hverandres rygger dersom fantasiene om menneskeskapt klimakrise blir kastet på historiens ikke-resirkulerbare skraphaug. Trist, men jeg frykter det blir fasit.

 3. I sin tid for en del år siden – under oppveksten i Bergentraktene – ble begrepet «Grønnskolling» gjerne benyttet innimellom i de trakter. Ikke akkurat et honnørord blant «tjuagutter». – Uttrykket kan kanskje komme mer på moten igjen nå når bla. vestlandsnaturen i disse dager ofres for nye vind-monstere.

Kommentarer er stengt.