Motvekt overleveres ordførere

Klimarealistene og Wigestrand forlag har nettopp sendt boka Motvekt – Fakta om klima, av geologen Gregory Wrightstone, til landets ordførere. I rundt 55 kommuner leverer våre medlemmer boka direkte til ordføreren, for en liten prat. Overleveringene fortsetter utover i mai. Noen steder har pressen fulgt begivenheten, og det har kommet oppslag i lokalavisene.

Av Morten Jødal, styreleder Klimarealistene

Fremhevet bilde viser KR-medlem Rolf Erik Kolstad og ordfører i Enebakk: Hans Kristian Solberg, foran rådhuset i kommunen.

Klimarealistene har i vinter gjennomført en kronerulling, og fått inn nok midler til å kunne kjøpe inn tilstrekkelig med eksemplarer av Motvekt til å overlevere alle landets ordførere. I tillegg har det kommet inn en donasjon fra en stiftelse, slik at boken også har blitt levert hver eneste stortingsrepresentant.

Via våre nettsider annonserte vi tidlig vår planlagte overlevering av boka til ordførerne, med det resultat at stortingsrepresentantene Lene Westgaard-Halle og Tom-Christer Nilsen fra Høyre sendte leserinnlegg til en rekke (alle?) av norges aviser, og ba dem om å ikke ta imot boken. Gregory Wrightstone skrev selv et svar på disse innleggene, som delvis var et personangrep på ham. Det kom på trykk i en rekke aviser. De to politikerne endret dermed teksten, og sendte flere aviser. Styreleder i Klimarealistene fikk inn svar i alle avisene som vi oppdaget hadde trykket dette leserinnlegget (dette innlegget sto blant annet på trykk i Sandefjords blad og Tønsberg blad). I tillegg har vi rykket vedlagte 1/2-sides annonse inn i Dagsavisen, Klassekampen, Nordlys, Avisa Nordland, Dag og Tid, Tønsberg Blad og Sandefords blad. Mange av disse annonsene ble muliggjort ved en privat donasjon.

Utsendelsen gjennom Posten ble foretatt av Forlagssentralen, som utelot å legge ved brev til ordfører og våre medlemmer – slik de skulle ha gjort. Alle fikk derfor boka uten noen forklaring. Det førte til at de måtte kjøpe 320 bøker, og sende ut med brevene som skulle ha fulgt med i første forsendelse. På denne måten fikk svært mange kommuner og ordførere to bøker.

I Tingvoll kommune overleverte KR-medlem Stein Fredrik Solli boka til ordfører Ingrid Waagen. En journalist fra Aura avis var tilstede, og dekket begivenheten. I etterkant har flere personer ringt Stein Fredrik, med interesse for boka, og Klimarealistene.

I Osterøy kommune møtte KR-medlem Dag Sveinung Aasheim ordfører Lars Fjeldstad (Sp), og de hadde en hyggelig prat på ordførerens kontor. Invitert journalist dukket ikke opp, men Dag Sveinung har senere pratet med ham. Kanskje blir det et oppslag? I Saltdal kommune møtte KR-medlem Per Arne Amundsen ordfører Rune Berg, for en hyggelig prat – og overlevering. Torben Hedegart møtte ordføreren i Kongsberg, mens Jens Richard Hammer overleverte boka til ordføreren i Folldal, samt vårt brev til Folldalsportalen og avisa Arbeidets Rett. I Skien overleverer Petter Tuvnes boka til varaordfører den 5. mai. Bare for å nevne noen eksempler.

Denne aksjonen har satt Klimarelistene på kartet, og vi har fått spredd mye god klimakunnskap.

Støtt oss ved å dele:

Én kommentar

  1. Flott og nyttig tiltak!

    For tiden opptrer moder jord ganske politisk ukorrekt, siden hun har tatt ned temperaturen til det den var for 20 år siden. Kanskje «Motvekt» kan bidra til at flere kan se at CO2 ikke driver temperaturen!

Kommentarer er stengt.