Moder Jord peker nese til de grønne

Mens ulike grønne grupper i USA feirer Earth Day 23.april med alt det rare som hører dertil, så benytter Moder Jord dagen til å peke nese til de som innbiller seg at det er mennesket som styrer det meste på vår planet. Som man ser av lenken er religiøs tro – faith – en del av konseptet og som vanlig har man med vindmølleikoner som viser hvor sentrale disse fugledrepende og flaggermusmakulerende økokrusifiksene er i den grønne religionen.

Calbuco_wide_angleVulkanen Calbuco peker nese!
Vi takker Dr. Roy Spencer for bildet av det første utbruddet, rett før solnedgang sendte denne vulkanen millioner av tonn med sterkt forurensende materie ut i den rene Syd-Amerikanske atmosfæren. Den sjokkerte lokalbefolkningen evakuerte raskt ved dette overraskende eksplosive utbruddet. En som nettopp hadde deltatt på et «Earth Day» arrangement utbrøt gråtende: «Hvorfor gjør jorden dette mot oss? Vi har plantet et tre.»
Det er tydeligvis flere enn skolen i Norge som indoktrinerer barna.

For riktig å markere poenget kom det også et utbrudd i løpet av natten og vi viser nok et spektakulært bilde.
calbuco-eruption-nightDette er det tiende utbruddet siden 1837 fra denne aktive vulkanen. Siden tre tektoniske plater møtes dypt nede nær Chile så er landet rikt på vulkaner, bare Indonesia har flere. Askeskyen som nådde stratosfæren ble tidlig rapportert helt opp i 10 km høyde og dermed er ett av vilkårene møtt for at vi kan få en målbar kjølende effekt på klimaet vårt.

Det er mulig det kommer et tredje eksplosivt utbrudd i nær fremtid, men denne vulkanen er ikke kjent for å holde på lenge om gangen. Flere lekre bilder her.

En gruppe fjellklatrere som var oppe i fjellsiden på vulkanen fikk sitt livs overraskelse, men alle kom fra det med livet i behold inklusive en 21-åring som måtte overnatte i skogen rett under vulkanen.

Calbuco-eruption-MODISStore mengder aske (opptil 70 cm) falt ned nord og nordøst for vulkanen og digre askeskyer drev østover og inn i Argentina hvor mindre mengder aske falt ned over et større område. Roy Spencer viser igjen på sin blogg flere bilder over hvor askenedfallene fant sted og mer flere detaljer på utbruddet.

For en gangs skyld er utbruddet rapportert både i hjemlig presse og i utlandet. BBC har som vanlig en hel rekke lekre bilder. Inntil 100 vulkaner er til enhver tid i aktivitet uten at media bryr seg. Utbruddet nå kom overraskende på alle, da vulkanen bare gav et lite forvarsel 2 timer i forkant på dette doble utbruddet

Mislykkede «Earth Day» skremsler
Som en avslutning viser vi til WUWT hvor man har samlet opp en større mengde tåpeligheter fra klimaskremmerne. Det er ikke lite med skremsler som er produsert i årenes løp.

Støtt oss ved å dele:

9 kommentarer

 1. Jeg venter i spenning. Dersom det blir noen kjølende effekt av dette aerosolutslippet, blir det forklart med at partiklene skjuler «global oppvarming». Jeg har tilgode å se at klimainstitusjonene beskriver slike vulkanske utbrudd som en del av naturen. Det er åpenbart vanskelig å ta inn over seg at det hele er naturlige klimaendringer, der en lang rekke naturlige forhold modererer solas stråling ned mot kloden.

  • Calbuco roet seg raskt ned, så det vi har sett til nå kan umulig gi noen målbar global nedkjøling for klimaet.Men som du påpeker, så har en av de mange bortforklaringene på opphøret av global oppvarming vært den kjølende effekten av mange små vulkanutbrudd. Disse har i ca 25 år vært for små til å ha noen effekt på klimaet, til tross for mye av det som i politisk korrekte kretser kalles «utslipp».

   Her er listen over unnskyldninger, og nr 37 og 39 slår sammen sol, vulkaner og andre naturlige endringer som årsak til opphøret av oppvarming. Kort sagt de argumenterer nå for at de naturlige faktorer styrer klimaet, naturlige faktorer de tidligere har benektet eksistensen av som betydelige klimadrivere. Klovneri er hva man kaller slikt.
   http://hockeyschtick.blogspot.no/2014/07/updated-list-of-29-excuses-for-18-year.html

 2. «Troll i eske», het det før. Den klimatologiske, moderne varianten blir: «Klimaklovn i eske».

  Listen din er interessant, Geir. Klimaklovnene bruker altså naturlige fenomener til å forklare «the pause». Men slike naturlige fenomener ødelegger for klimamodellene og forstyrrer forklaringen av de menneskeskapte klimaendringene. Dette ansees å være noe unaturlig, som er forbigående, slik at status quo for klovneriet blir gjenopprettet.

  Henger dere med?

 3. Mener å ha lest at vulkanutbrudd som ligger like nord eller syd for ekvator kan ha stor innvirkning på værets temperatur i ett eller tre år.
  Mt. Pinatubo hadde negativ virkning på temperaturen med posisjon 18 grader Nord.
  Calbuco ligger 41 grader syd.
  Det blir spennende.
  Det kjedelige er at hvis temperaturen går ned, vil klimaskremmerne bruke temperaturnedgangen for alt den er verdt og ytterligere fjerne dem fra muligheten til å se virkeligheten.

  • Berkeley Earth viser et temperaturplott med navngitte vulkaner. Den svarte linjen er en tilpasning av temperatur til atmosfærisk CO2 og vulkanaktivitet.
   (Man kan kanskje skjønne hvorfor Richard Muller noe uhøytidelig kalte tilpasningen «smack on»?)

   Se artikkelen for detaljer.

  • Mount Pinatubo var et av de største utbruddene på over 100 år målt til VEI6. Man kan se virkningene på satelittmålt temperatur her: http://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/

   Vulkaner nær ekvator kan påvirke klimaet på begge halvkuler, mens de langt fra ekvator bare påvirker på egen halvkule. Her er vi veldig langt syd, og med mindre det skjer noe mere har dette bare lokale konsekvenser. Men klimaskremmerne lar seg neppe forstyrre av faktaene her heller.

 4. NRK meldte nylig at mars 2015 var den varmeste måned globalt, siden man startet å beregne den globale temperaturen i 1880.
  Hva er Klimarealistenes kommentar til dette ?
  Mvh
  Eirik H. Devold

  • Devold, jeg betrakter det som vær, og i klimasammenheng er det helt uinteressant.

  • Global satelittmålt mars-temperatur finner du her: http://www.klimarealistene.com/2015/04/07/global-mars-temperatur-litt-ned/

   NRK baserer seg ikke på disse målingene, men forholder seg til lavkvalitetsdata fra spredte termometre på bakken og sammenligner dette med eldre historiske temperaturdata av enda lavere kvalitet som er justert ned i ettertid. Da har man en prosess hvor man kan konkludere med hva man ønsker konklusjonen skal være.

Kommentarer er stengt.