Marstemperaturen fra UAH er klar

Vi har temperaturdata for mars måned fra UAH. Globalt satellittmålt temperaturavvik fra gjennomsnittlig temperatur (TLT) for mars viser som et resultat av den døende El Nino at det er mindre varmt i mars med + 0,73 o Celsius, enn det var med 0,85 o C fra februar. Dr. Spencer forventer nå kjøling i det meste av resten av 2016 med overveiende sannsynlighet for at vi går rett inn i en La Nina så tidlig som i perioden august til oktober i år!. For mer informasjon om værfenomenet El Nino (Se KN120). TLT-dataene er fra lavere troposfære.

UAH_LT_1979_thru_March_2016_v6-1-550x318UAH Data
UAH står for University of Alabama Huntsville, de publiserer månedlig avvik fra gjennomsnitt for perioden 1981-2010. Mars har med (+0,73 o C) satt rekord for mars måned for perioden fra 1979 til nå. Nordlig halvkule bidrar mest til nedgangen fra forrige måned (fra 1,17 o C til 0,94 o C), mens sydlig halvkule har liten endring i avviket (fra 0,50 o C til 0,52 o C) og tropene (fra 0,99 til 1,09 o C) bidrar mindre. (Klikk på figuren for større versjon).  Øvrige kommentarer fra Dr. Roy Spencer her.

RecentLandTemperature 02hrDu finner mye mer informasjon om global temperatur på climate4you, som er administrert av professor Ole Humlum, medlem av Klimarealistenes Vitenskapelige Råd.

Her er hans figur som viser hvordan det står til her nede på overflaten av planeten vår, temperaturer i Kelvin.

Støtt oss ved å dele:

2 kommentarer

  1. Nå er det tre spørsmål det er knyttet stor spenning til:

    Hvor kraftig blir den kommende La Nina?

    Hva blir den globale anomalien når La Nina er ferdig?

    Vil «The Pause» fortsette?

    • Nå er det spådd rekordvarme i sommer og høst med bakgrunn i El Niño og global oppvarming. Vi får håpe på en varm sommer selv om høsten kan bli kaldere enn normalt.

Kommentarer er stengt.