Klimaskremslet i 2018

Våre lesere har kåret fjorårets største klimaskremsel og ikke uventet har NRK seiret i en knallhard konkurranse om det sprøeste klimaoppslaget, med deltagelse fra andre medier som NTB, VG, Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen og flere andre.

Inspirasjonen til tevlingen kommer fra Storbritannia hvor GWPF ved årskiftet arrangerte en lignende konkurranse. Britene ble i 2018 servert mange besynderlige klimaeventyr, et av dem at en liten økning i global temperatur gjør det mer sannsynlig at folk tisser i senga, men vinnerhistorien vestpå var et oppslag om blåhvalen som grunnet klimaendringer må synge høyere her og nå for å overdøve støyen fra isen i Arktis som brekker opp.

Medias klimaeventyr er vanligvis strukturert slik at profetiene først går i oppfyllelse langt inn i framtiden, slik at forfatteren slipper å bli stilt ut til spott og spe når profetien feiler. Men at historien om blåhvalens sang var oppspinn kunne hvem som helst finne ut av der og da.

Vinneren ble NRKs Folkeopplysningen

Folkeopplysningens siste program om klimaendringer, ble en suveren vinner i Norge, foreslått av flere lesere. Kringkastet 3.oktober. Se her for en akademisk kritikk.

Dette programmet hadde alt, bortsett fra folkeopplysning. Sjikane av naturvitere, ad hominem argumentasjon, sensurering av alle viktige poeng fra de man hadde invitert inn i studio, grov forfalskning av klodens temperatur over tusener av år, og en klart subjektiv fysiker i rollen som manipulator.

Misbruk av indoktrinerte barn

Leserne var unisont fordømmende mht NRKs misbruk av små barn i programmet. Dette er kringkasting av en type man normalt bare ser i land Norge ikke pleier å sammenligne seg med, men pussig nok har ingen medlemmer av kringkastingsrådet reagert på forholdet. Samtidig har barneombudet vært fullstendig fraværende.

Illustrasjonen her viser hvordan fysikeren som ledet programmet forfalsker global temperatur over tusener av år. Middelhavstemperaturen i Norge i bronsealderen (+3-4 C) er borte, det samme er varmen i vikingetiden og kulden i den lille istiden. Her selges budskapet om den truende menneskeskapte oppvarmingen til tross for det var opptil 1 grad varmere for tusen år siden. Og til tross for at det inntraff en varmepause i 1998, ifølge klimapanelet.

Dette programmet har også et uvanlig bakteppe. De siste tre minuttene var ikke en del av de originale opptakene til programmet, men et resultat av at NRK krøp til korset og rettet de groveste feilene etter å ha mottatt et advokatforfattet brev fra Klimarealistene.

Ingen av barna i programmet har altså opplevd global oppvarming i sin levetid, og det er muligens dette en av innsenderne tenker på når han skriver følgende til oss: «Det er ikke til å tro at man får seg til å synke så dypt, for de vet at de lyver».

Støtt oss ved å dele:

7 kommentarer

 1. Kan vi få mer detaljert informasjon om hav endringene de siste tre minuttene gikk ut på, og gjerne også kopi av brevet fra advokaten?

  • De siste ca 3 minuttene av programmet består av en rask opplesning fra Morten Jødal. det er bare å gå til NRK og spille av teksten i programmet.

   Advokatbrevet er det mer naturlig å komme tilbake til dersom Klimarealistene oppretter et kampfond, dvs en større innsamlet finansiell reserve som skal gå til å dekke juridiske kostnader i rettsaker mot NRKs ensidige klimapropaganda.

 2. Endelig forstod jeg hvorfor jeg våkner til dyvåt seng om morgenen: ikke pga. akselererende og kulldrevne strømpriser, men fordi den globale oppvarmingen har fått meg til å tisse i sengen! Det har falt en kvernstein fra mine skuldre: Jeg som skammet meg lenge over å ligge i kaldsvettende nattlige mareritt om klimavennlig strømpris…

  Men vitenskapen må seire: Verdens ledende politikere og klimaindustriopportunister, sist nå under et 3 meters snølag i Davos, løper skatte- og maktkåte etter all denne visdom, faglig veiledet av en 15-årig svensk jente:
  link: https://www.dn.no/DNtv/video/2019/01/25/1543/sjekk-hvem-som-stjal-showet-pa-verdens-okonomiske-forum-i-davos

  • Den stakkars svenske tjejen -ja, jeg skiver stakkars, for tenk hvilken byrde denne forestillingen vil bli for henne senere i livet!- maner frem bilder av en herlig scene i «Asterix på skattejakt», der de to krigerne må ut i den store verden og tjene penger, og blir hyret inn som statister til et teaterkompani som oppfører en vidunderlig parodi på 70-tallets absurde teater.

   Her sitter kultur- og makteliten, akkurat som i Davos, og lar seg villig bli hudflettet av teatrets ensemble; det er jo kultur, må vite, dype og åndelige sannheter (som man kan ignorere 5 minutter etter teppefall).

   Obelix, representant for folkesjelen, skal stå der og si hva som helst, akkurat det som faller ham inn, men med jernteppe som en fordums norsk industriskandale, makter han bare å stotre den nakne sannhet, hans sjels innerste tanke: «De er sprø, disse romerne!»

   DET blir for mye for makteliten, og scenen fylles av romerske soldater, til stor glede for det alminnelige publikum som sårt savner litt action. Hvorfor var ikke Obelix i Davos? Bono blir liksom ikke helt det samme.

   https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2019/01/26/oh-no-its-bono/

 3. Gratulerer herr fysiker Andreas Wahl med nok en fjær i hatten, eller hvor den nå måtte stå. Velfortjent!

 4. Jeg er helt sikker på at enten en klimaskeptiker eller en «global-warming»-entusiast må ha satt sammen et diagram som samler prediktert temperatur fra publiseringstidspunktet for rapporten og frem til idag, ved virkelig observert CO2-utslipp, fra de forskjellige IPCC-rapportene opp gjennom årene. En graf per rapport. Hvilken temperaturutvikling ble spådd fra publisering av rapporten og frem til 2019, basert på de CO2 utslipp som vi har hatt? Blir vel 5-10 grafer, eller? Og så selvfølgelig grafen, som viser den virkelige temperaturutviklingen.

  Om det er en klimaskeptiker eller en fra den andre siden, som har satt sammen diagrammet, beror vel egentlig på hvordan diagrammet ser ut, kanskje?

  Jeg klarer imidlertid ikke å finne et slik diagram? Kan noen tipse meg med en link? Må vel finnes et eller annet sted, eller?

Kommentarer er stengt.