Klimarealistene ønsker alle et Godt Nyttår!

Dere anbefales å nyte det trivelige været og det som er igjen av det globale oppvarmingen vi fikk i siste halvdel av det 20.århundret. Denne klimaforbedringen skal etterhvert bli reversert av en kjølende sol, og i første omgang vil det kunne merkes på temperaturene etter hvert som El Ninoen i Stillehavet dør hen i løpet av de neste månedene.

De av dere som er sikre på at CO2 ikke påvirker klimaet vårt i målbar grad kan nå åpne deres musserende CO2-deponi. Resten av dere bør huske på at hver flaske inneholder ca 2 liter CO2. Her er det valgets kval.

Nyttårsønsket er at flere av våre politikere tar til vettet i året som kommer.

Godt Nyttår alle sammen!

Støtt oss ved å dele:

3 kommentarer

  1. For mange år siden leste jeg solaktiviteten ville ha sitt maksimum i 2015. Frem til det, ville vi oppleve ganske ekstreme vær. Så fra 2016, vil sola roe seg ned, og etter hvert vil det ekstreme været normalisere seg. Her gjelder Janteloven: Du må ikke tro de er noe. «The Sun is The Boss.»

    • Det er riktig men omvendt. Vi opplever nå en svakere sol enn i siste halvdel av forrige århundre da solen hadde et supermaksimum. Dette tok slutt ved århundreskiftet og nåværende solflekkperiode som hadde maksimum i april 2014 hadde 30% lavere maksimum enn foregående periode. Mange forskere mener at neste periode blir enda svakere (se innlegg 17. desember), og at vi kan få et dypt minimum som kan vare mange tiår, kanskje til 2100.
      En svakere sol gir mindre varme som transporteres nordover med Golfstrømmen. Det blir derfor kaldere ved polene (mer is). En større temperaturforskjell gjør været mer ekstremt. Historien viser langt flere og kraftigere uvær med ras og ødeleggelser i den kalde perioden 1650-1750 enn senere (Klimanytt 22).
      Kanskje de kraftige stormene vi nå opplever betyr at vi er på vei mot en kaldere periode?

Kommentarer er stengt.