Indiske medier rapporterer i dag at Greenpeace av delstatsregjeringen er strøket fra foretaksregisteret i delstaten Tamil Nadu på grunn av svindel og andre lovbrudd. Dette skjedde 4.november etter mer enn ett års konflikt mellom aktivistene i Greenpeace og myndighetene i India, men Greenpeace har først fredag bekreftet dettte. Greenpeace har nå 30 dager på seg til å avvikle, men setter i mellomtiden i gang en kampanje for å protestere mot vedtaket og kan anke saken inn for generalinspektøren for registreringer i delstaten. Lykke til med det.
Greenpeace skader Indias økonomi
Et av hovedmålene for Greenpeace er å hindre økonomisk vekst i alle landene de opererer i, men som i andre land mener disse udemoratiske aktivistene at de står over loven. Da andre medier i Norge neppe rapporterer om den virkelige bakgrunnen for tvangsaviklingen. Avregistreringen ifølge lovens seksjon 37 er begrunnet som følger: «fraudulent conduct of business and falsification of accounts in violation of the rules framed under the Act». Loven det gjelder er Tamil Nadu Societies Registration Act, 1975.
Spesifikke lovbrudd som er nevnt er manglende innsending av rapporter etter årlige generalforsamlinger i årene 2004-05, 2005-06 oh 2009-10. En formell advarsel fra 16.juni fant tilfeller av regnskapssvindel «business of the society was conducted fraudulently by falsifying balance sheets, warranting action under Section 37 of the TN Societies Registration Act»
Et annet lovbrudd er at Greenpeace i India ikke fungerer som en selvstendig indisk organisasjon, de fjernstyres av det Nederland-baserte «Stichting Greenpeace Council» som bestemmer hvem som skal lede aktivitetene i India. De indiske medlemmene av Greenpeace er dermed i strid med loven hindret i selv å bestemme hvem som skal lede landets Greenpeace-avdeling. Det hele styres av aktivister i Nederland.
Greenpeace opptrer som agenter for fremmede stater
Fra før har Greenpeace mistet retten til å motta pengegaver fra utlandet, etter mislighold av reglene for administrasjon og regnskapsførsel av slike bidrag, se omtale her. Etterretningstjenesten i India har påpekt at Geenpeace hindrer og saboterer landets økonomi, og anslår den årlige skaden til å utgjøre 2-3% av landets økonomiske vekst. Flere politikere har offentlig uttalt at Greenpeace sprer progaganda og opptrer som agenter for fremmede stater (les fremmede som USA og EU).
Reuters er blant de mediene som kaller en spade for en spade og bruker ordet svindel i overskriften. Her nevnes det at det strømmer penger inn til grønne grupper i India fra vesten, og overføringene holdes i stor utstrekning skjult for myndighetene i India som ikke aksepterer slik ulovlig virksomhet.
Den politisk korrekte versjonen:
Vinuta Gopal som er midlertidig faglig leder for NGO i India hevder på sin side: «The registrar has passed this order without granting Greenpeace a hearing, and without complying with the Madras High Court order to address each of our points and queries. This is a blatant attempt to circumvent the legal process… We have faith in the legal process and are confident of overcoming this order,»
Men tydeligvis har politikerne i India i likhet med enkelte i Europa fått mer enn nok av det som er betegnet som «Green crap.» Også i Norge er det behov for slike tiltak, men inntil videre må vi i mangel av slikt trøste oss med at årets antiterrorøvelse var rettet mot militante miljøvernere.
Juridiske krumspring og forhaling
Kunngjøringen av 4.november inneholder også avslørende detaljer, Greenpeace har tydeligvis ikke løftet en finger for å rydde opp i alle de ulovlige forholdene, men gjør merkverdige og irrelevante krumspring for å hale ut tiden. F.eks ber de retten om tilatelse til å bruke 4 uker til å inspisere dokumentene registreringsmyndighetene sitter på, men når retten gir tillatelse til dette så mister Greenpeace plutselig all interesse for å foreta en slik inspeksjon.
Tvilsomme påstander om både kull, GMO-avlinger, atomkraft og te
I tillegg til de andre aktivitetene Greenpeace har gjennomført i India, gikk de i fjor ut mot landets viktige eksport av te til USA og Europa. Tenæringen er Indias nest største arbeidsgiver, med 3,5 millioner ansatte bare på teplantasjene. Greenpeace rapporten om te fra ifjor inneholdt kraftige beskyldninger om at Indias te inneholdt giftige insektsmidler og ikke var en trygg eksportvare, noe som slett ikke har bidratt til at man i India ser med blide øyne på disse aktivistene. Ikke bare teen du drikker men også maten du spiser er under angrep, GMO-avlinger er også helt uten grunn angrepet av Greenpeace.
På tide at det ryddes i det «grønne» .. Hekksaks og spade burde være egnet redskap for å klippe bort og måke ut gørra.
Metoden som den nåværende indiske regjering bruker minner mistenklig om det som Putin despotiet bruker i Russland, Jeg trodde at dere i det minste ikke forherliget diktatur fra en korrupt regjering? Det gjør dere tydligvis og det er jo en indikasjon på hvor mye deres «opplysninger» er vedt. Jeg ser frem til at alle medlemmene i gruppe erklærer at de er for diktatur! Roalset, er du ening i dette?
Det var da svært til forakt du viser for India, som er verdens mest folkerike demokrati..
Også i Norge må organisasjoner forholde seg til foretaksregisterets regler og landets lover. Der er det dagsbøter og senere sletting og/eller tvangsoppløsning for gjentatte synder.
Husk den ministeren fra Sverige som kommenterte at Norge var verdens siste sovjet stat. At det norske demokratiet er ikke så demokratisk som du tror. Hva slag innflytelse har ett enkel individ?, Du stemmer annen hvert år. På partier som kommer med enn masse valg flesk før valget og ett valget så lager partiene samarbeids avtaler og konstellasjoner som er stikk i strid med hva du tenkte før valget (slik som AP +Frp =sant). Men det er bare snakk om makt.og være politisk korrekt, Se på nyhets bilde til NRK, ingen nyheter om hva som skjer med Greenpeace i India, Ikke noe om at de folkevalgte i USA har gjennom høringer og etterforskning av NOAA pga juksing med bakkemålte temperaturer i forhold til satelitt målingene. NRK siler ut nyheten slik det passer en politisk agenda og følger ikke sine egne vedtekter engang. Informasjon er veldig viktig i ett demokrati slik at velgere velger de riktige. Og historien er full av slike feil skjær og menneskeheten har ikke lært ennå.
Daglig kommer det klimakrise propaganda fra NRK. Statskanalen, I skolen gjennom går elevene indoktrinering i klimatroen og at vi mennesker er et onde.
At bruk av kull, olje og gass er ett onde som må utfases. Olje vil utfases av seg selv om 40 til 60 år. Gass om 100 år og kull om ca 400 år. All disse resursene er grunnlaget for den moderne sivilisasjon. Faren er vel større at vi er på slutten av den moderne sivilisasjonens æra. Slutten på oljen er også slutten på en masse nyttige produkter som plastikk, nylon, gummi osv (produkter som brukes i produksjon av solceller og vindmøller) og ikke bare drivstoffene til fly, båter og biler, men også slutten på asfalt og uten asfalt så blir det grus veier og de er hastigheten maks 50 km/t på vaskebrettet. Slutten på kullet vil også markere slutten på stor produksjon av stål. Det er også mange andre ressurser som det fort begynner å bli lite av som fosfor som brukes i landbruket, men også i elbiler. Så har vi litium som det finnes mye mindre av en hva som finnes av Co2 i atmosfæren. Innholde av litium i jordskorpa er 65 ppm mot 400 ppm Co2. Det gjelder også jord mineralene.
Må nok arrestere deg litt.
1) Gummi kommer ikke fra olje, men faktisk fra gummitreet.
2) Fosfor er en resurs som er en del av kretsløpet, at det minker er fordi vi ikke kontrolerer kretsløpet godt nok. Urin er en stor kilde til fosfor, det lar vi stort sett gå ut i havet.
2) Det blir ikke noen slutt på oljeproduksjon på maaange år. Du må kunne skille mellom olje som energikilde og som råstoff til produksjon av produkter av polymerkarbon.
Det er bruken av olje som energikilde man ønsker en slutt på. Å mikse dette opp med produksjon nylon og gummi viser at man i beste fall ikke vet hva man snakker om, i verste fall et klassisk forsøk på å skremme dem som ikke kan så mye om emnet.
Velkjente teknikker brukt av diktaturer, store amerikanske selskaper.
Burde ikke finnes på norske debatt sider.
Alle vi som har vært i India, forsøkt å gjøre forretninger i India eller kjenner India bedre enn som små floskler vet at India desverre ikke er et fritt demokrati. Det er et land styrt etter krav fra forskjellige religiøse, politiske og ekonomiske interesser. De som har noe å si bruker sin makt som best de kan og styrer etter egne interesser. Se fks. hvilke posisjon dahlithene har etter alle disse år. Konflikten med Pakistan, er helt meningsløs, men brukes av begge parters militære elite for oppnå fordeler. Det er derfor ikke det minste rart at Greenpace med sine krav om reduksjon og rettferdighet blir kastet ut av India. Det er mange andre organisasjoner som er i samme posisjon. Derfor er nyheten om at Greenpeace blir kastet ut en fortelling om at sviktende demokrati, ikke om en organisasjon som har gjordt noe galt.