Godt Nytt Klimaår!

Vi ønsker alle et Godt Nytt Klimaår!

Det gamle året endte med klare signaler fra Vestens ledende nasjon om en snarlig retur til ekte vitenskap i det nye året, og mange erfarne forskere gleder seg til året 2017.

Trumps seier er veldig lovende. Det kan bringe den virkelige forskningen tilbake på banen.
Professor Jan-Erik Solheim

Vi ser allerede tegn til forbedringer i USA, og for å beskrive dette låner vi det minst høviske vokabularet fra en avis som ikke lengre har solid bakgrunn for sine meninger: klimafornektere er i ferd med å bli innsidere i neste administrasjon, og dagens solfornektere og vitenskapsfornektere er i ferd med å bli outsidere. Skiftet virker så totalt at de sist nevnte gruppene later til å bli en utrydningstruet art i den politiske ledelsen for de neste 4 årene.

Mens mediene taler om ekstremvær og oppvarming her hjemme, minner vi om at man i Ulan Bator teller vinterdager. Alt nå er det som fotoet viser, i ferd med å bli nok en kald vinter for kveget i Mongolia.

Redaksjonen ønsker alle et riktig Godt Nytt Klimaår og takker alle leserne som har fulgt oss i det gamle.

Støtt oss ved å dele:

8 kommentarer

  1. Erna Solberg har nettopp holdt en nyttårstale der klima ble forbigått i stillhet, dvs ikke nevnt. Også for 2 år siden utelot hun klima, og fikk da voldsomt med kritikk fra miljørørsla. I fjor var hun «flink pike» og tok med noen klimafloskler, men altså ikke i år. Hvordan skal vi tolke det?
    PS! Jeg regner med kraftige negative reaksjoner også denne gangen fra miljøbevegelsen og fra mange grønne politikere.

    • Til og med Obama har vært svært så stille om klima i sine taler nylig. Jeg tipper at mange politikere utmerket godt vet at «klimakrisen» både er en stor illusjon og en skremsel som velgere er gått grundig lei av. Og når man ikke kan slå politisk mynt på en krise, da har den lett for å forsvinne.

  2. Håper og tror at 2017 blir året da flere politikere kommer ut av klimaskapet. En del har nok litt kalde føtter allerede. Man merker seg at Erna ikke snakker så mye om klima. Men Brende, derimot, tror visst han er klimaminister . . .

    Godt Nytt År !

Kommentarer er stengt.