Den fryktelige våren

Dette er tittelen på en fersk ytring fra Erik Tunstad, en av de faste kommentatorene på forskning.no. Her filosoferer han om alt det rare som skrives om vinter og snø, spesielt når hensikten er å klimaskremme.

autumn_NH_Snow ExtentTunstad refererer spesielt til en rekke useriøse oppslag i Aftenposten, og viser til entydig statistikk over 30 år, hvor det både i Eurasia og Nordlige Amerika over mer enn 50 år har vært en trend mot mer snødekke både høst og vinter. Figuren til venstre viser trenden for hvor stort areal som er dekket av snø om høsten.

Tunstad skriver: «Men i klimasaker, er det tydeligvis viktig å skremme…. Dermed blir mer snø til mindre snø. Hvem bryr seg om fakta i den gode saks tjeneste?»
Vi anbefaler leserne å lese alt Tunstad skriver,  her er det mange gode tips til mange aktører i mediene. Og vi avslutter med å sitere kanskje det beste av dem:

«Er det klokt å lyve?
Det er umulig å si nøyaktig hvor dette vil ende, og det er klokt å følge med, forberede seg, tilrettelegge for endringer.
Men – er det klokt å bli hysterisk? Er det klokt å lyve? Eller strekke sannheten?
Nei, snøen forsvinner ikke: Alt tyder på at det blir mer snø, ikke mindre – på verdensbasis. Ja: Vi kan miste et par utfartshelger.
Er det nødvendig å fremstille dette som en katastrofe?»

Støtt oss ved å dele:

2 kommentarer

    • Elefanten i rommet er at miljø og klima har blitt politisert av en ideologi som prøver å bruke disse til å angripe Vestens økonomiske, kulturelle og juridiske tradisjon. Da FN opprettet FNs miljøprogram UNEP, Agenda 21 og etablerte FNs klimakonvensjon UNFCCC så har radikale miljøvernere og politikere med en Agenda forsøkt å avslutte debatten før den har begynt. Målsettingen er ett angrep på dagens vestlige kultur og samfunn. Basis er Herbert Marcuse og hans ide om domination of Nature. Samme person mener også at logikk ikke er uavhengig av innhold og man bare skal være tolerant mot venstresidens argumenter og intolerant mot høyresidens argumenter. Ellen Hambro ytring er uforståelig ut i fra ett vitenskapelig ståsted, men for de på venstresiden så er den logisk.

Kommentarer er stengt.