Debattbok om klimaet #1 bestselger på Amazon

Forfattet av Stein Storlie Bergsmark, fysiker og tidligere universitetslærer

Vi har i dag en bokomtale av boksensasjonen fra USA: Den politisk ukorrekte guiden til klimaendringer, som nå topper bestselgerlisten for miljøvitenskap på Amazon.com. Merk at Kindle-utgaven av boka som er rimeligere i pris enn papirutgaven, er tilgjengelig nå i motsetning til papirutgaven som kommer i nytt opplag 24.mars.. 

Bokomtale:  «The Politically Incorrect Guide to Climate Change»

Boka «The Politically Incorrect Guide to Climate Change» skrevet av Marc Morano skapte en sensasjon da den gikk rett til topps på bestselgerlisten over aktuelle fagbøker på Amazon.com. Hele opplaget ble revet bort i løpet av kort tid, men neste opplag vil bli lagt ut i slutten av mars.

Kjøp boka når neste opplag kommer! Den kan forhåndsbestilles nå.

Den er vel verdt pengene for alle som ønsker en kritisk og velbegrunnet gjennomgang av de viktigste diskusjonstemaene innen klimaendringene. Den er også verdt pengene for alle som har adoptert Klimapanelets klimakonsensus. Disse vil møte en argumentasjon, holdt i en meget saklig form, som bør mane til ettertanke.

Jeg fikk tak i et eksemplar fra første utgave og gjennomgikk den i løpet av et par dager. Boka er skrevet på en lettfattelig måte og tar for seg alle de viktigste temaene som har med klimaendringene å gjøre.

Morano har lagt ned en enorm jobb i samarbeid med en lang rekke forskere i sitt omfattende nettverk, hvorav mange tidligere har hatt roller i IPCC. Her er det solid argumentasjon som er forankret i et noteapparat som strekker seg over hele 70 sider, og det er derfor lett å sjekke Moranos påstander og hans kilder! Her er mye å lære!

Boka er anbefalt av fremtredende forskere som professor Will Happer (Princeton), vår tids Einstein professor Freeman Dyson (Advanced Study, Princeton), Ivar Giæver som er den eneste norske Nobelprisvinner i fysikk, professor Richard Lindzen (MIT), professor Fred Singer (University of Virginia) og mange flere.

 


Jeg skal ikke skjule at Morano som rasjonell skeptiker er meget omstridt og upopulær særlig blant de amerikanske klimaforkjemperne, for han er en tøff og kunnskapsrik debattant med stort nedslagsfelt. Men han representerer en nødvendig korreksjon av den politiske klimakonsensus. Morano er ikke klimaforsker men har en universitetsgrad i politisk vitenskap og det er en god bakgrunn for hans forfatterskap. Han har vært interessert i miljøspørsmål siden 1991 og har deltatt på en rekke av FNs klimatoppmøter.

Klimaformidlingen i skolen i dag preges av flere forhold. Mangler og bevisste utelatelser, strengt ensidig informasjon, overdrivelser, feil og unøyaktigheter. Klimastoffet mangler balanse, og på et slikt grunnlag er det ikke mulig å lære elevene kritisk tenkning. Morano rydder opp i mye av dette.

Denne boka representerer en god motvekt og anbefales på det sterkeste til både lærere, foreldre og besteforeldre som vil skaffe seg bedre, mer korrekt og mer balansert kunnskap om klimaendringene. Alle norske politikere, avisredaktører og journalister burde også lese denne boka. Da ville klimaformidling og debatt kunnet bli hevet til et vesentlig høyere nivå, og klimapolitikken kunne blitt mer rasjonell og troverdig.

Støtt oss ved å dele:

Én kommentar

  1. Jeg har fått boka og har kommet 1/4 ned i den. Hovedinntrykket er bra, masse henvisninger. Men dessverre veldig få forklarende grafer. Jeg personlig liker dem, de forklarer bedre enn mange ord.

Kommentarer er stengt.