Dagbladet i klimatrøbbel

Vi gratulerer Dagbladets Anne Marte Blindheim med dagens mest håpløse klimaoppslag. Bortsett fra at alt sammen er oppspinn uten den minste antydning til vitenskapelig forankring, så har vi følgende kommentarer til Dagbladets kannestøperier rundt det ikke-eksisterende klimaproblemet.

ablJournalist Anne Marte Blindheim (fotoet) har lenge ligget i hard konkurranse med resten av Dagblad-redaksjonen, hvor målet er å produsere mest mulig tøys om klimaet vårt. Stoffet hun presenterer er garantert faktafritt og later utelukkende til å stamme fra klimakriseindustrien. Øyensynlig tar hun sikte på å nå til topps i NM i klimaoppspinn. Vi anbefaler Dagblad-redaksjonen om heller å vende tilbake til klassiske Dagblad-temaer mer i samsvar med journalistenes kompetanse.

For det første bruker Norge for mye penger
Det klassiske eksemplet på uansvarlig pengebruk er en full sjømann på land, men i motsetning til sjømannen som krabber tilbake ombord når han er blakk, så fortsetter Norge å bruke milliarder av kroner som landet egentlig ikke har. Både etterslepet i offentlig vedlikehold, fremtidige pensjonsforpliktelser og mange øvrige faktorer peker på at pengekrana forlengst skulle væørt skrudd helt igjen på de meningsløse klimatiltakene.

For det andre: Drill, baby, drill!
Her er det forlengst dokumentert at oljeindustrien i Norge er renere enn i de fleste andre land, dermed burde de troende være for fortsatt utvinning både for å finansiere den grønne klimakriseindustren, og for å få ned «utslipp» i andre land.
For resten av menneskeheten spiller faktaene en rolle. Det betyr at vi aksepterer at det er mangel på CO2 i atmosfæren, og sørger for å resirkulere tilstrekkelig med CO2 tilbake til dit denne plantematen engang kom fra, slik at liv på jorda er sikret for fremtidige generasjoner. Få oljen opp mens den fremdeles har en verdi.
Men det er opplagt her hva som er det egentlige målet for miljøstiftelsene og en del forvillede journalister: å ta knekken på oljeindustrien som i en årrekke har stått for hver fjerde krone som kommer inn i statskassen.

For det tredje, CO2 flyter fritt i atmosfæren
Når Dagbladet og miljøstiftelsene argumenterer for at klimatiltakene må utføres i Norge, så ser de helt bort ifra hvor mye vi kan redusere utslippene for et bestemt antall kroner. Penger er – tro det eller ei – en knapphetsressurs. Altså tar de avstand fra forsvarlig økonomisk politikk og bruker opp unødig mye av midlene som skulle vært satt av til fremtidige generasjoner. De står altså for et gedigent generasjonstyveri, i tillegg til at de ikke forstår noe av at gasser sirkulerer fritt i atmosfæren.

For det fjerde, null kontroll overalt
EUs klimamål på 40% kutt er for det første allerede steindødt siden det forutsetter at alle land i Paris binder seg til konkrete utslippsreduksjoner. Disse kuttene er ikke engang fordelt på EU-landene men svever rundt som den hellige ånd. Limakonferansen la grunnlaget for Paris og der ble det fastslått at alle klimatiltak i utgangspunktet skal være uforpliktende i Paris. Med fallende atmosfæriske temperaturer og toneangivende land som Storbritannia og Polen i ferd med å avvikle pengebruken på grønt oppspinn, så er det bare et tidsspørsmål før EUs gamle klimamål også blir forlatt – simpelthen fordi de er meningsløse satt opp mot de store «utslippene» forårsaket av en ustoppelig og fossilt drevet økonomisk vekst i andre land.

Dagbladet som temperaturfornekter
Alle som følger en smule med på global temperaturutvikling vet at det siden vinteren 1996-97 ikke har vært noen signifikant global oppvarming. Dermed later det til at naturen selv har sluttet å samarbeide med de mange klimakåte aktørene rundt omkring, inklusive Dagbladet og Anne Marte Blindheim.
Man skal ikke lengre enn til Klimapanelets tekniske sammendrag for å finne ut at Klimapanelet selv har regnet seg fram til at 2-gradersmålet neppe blir nådd før langt ut i det neste århundret, altså om ca 140 år. Man regner med en temperaturøkning på 0,7 grader til år 2100. Og det er før sola regnes inn, for som kjent aksepterer ikke Klimapanelet at sola over tid har en betydelig innvirkning på global temperatur.

Men for Dagbladet spiller faktaene ingen rolle!

Støtt oss ved å dele:

3 kommentarer

 1. Dagbladet klarer å trykke usannheter selv om de egenhendig har sjekket saken og mottatt dokumentasjon på fakta, så ja, for Dagbladet spiller fakta ingen rolle. Har snart boikottet den avisa i 20 år nå, blir helt sikkert 20 år til.

 2. Hvem er det egentlig som utgjør den såkalte «klimakriseindustrien»? Har prøvd å finne ledetråder til politiske, religiøse eller økonomiske interessegrupper som kunne tenkes å berike seg økonomisk på å opprettholde viraken rundt de påstått menneskapte klimaendringene, men har sålangt ikke lykkes i å finne andre enn Al Gore. Han er så vidt jeg vet en holden mann, så jeg regner med at det siktes til noen helt andre. Kan noen hjelpe?

  • I USA som har et adskillig mer politisert klimadebattmiljø enn Norge, er dette fenomenet omtalt her: http://townhall.com/columnists/pauldriessen/2015/08/22/climate-crisis-inc-n2042164/page/full

   De tidligste aktørene i klimakriseindustrien i USA var som du selv har påpekt Al Gore. En annen aktør var Enron, som gikk konkurs og dro med seg sin revisor i en gedigen skandale.

   I Norge utgjør klimakriseindustrien miljøstiftelsene en rekke aktører som utelukkende spiller på følelser til fortrengsel for fakta. De lever av å skremme penger av både stat og medlemmer, og her fins institusjoner som er opprettet for å legitimere klimakrisen og som pussig nok er 100% avhengig av statlige bevilgninger. Ledende her er Cicero og Bjerknessenteret som kommer til å oppleve en drastisk bevilgningstørke den dagen politikerne våre ikke lengre er klimahysteriske og oppdager disse institusjonenes pseudo-vitenskapelige fundament.

   Dersom man ønsker en bredere definisjon av denne industrien etter smak og behag, så kan man legge til Besteforeldreaksjonen, MDG og et større antall lobbyister som prøver å få et sugerør i statskassa med satsninger på sol, vind, grønne sertifikater etc.

Kommentarer er stengt.