Apriltemperaturen fra UAH fortsetter nedover

Vi har temperaturdata for april måned fra UAH. Globalt satellittmålt temperaturavvik fra gjennomsnittlig temperatur (TLT) for april viser som et resultat av den døende El Nino at det er mindre varmt i april med + 0,71 o Celsius, ned fra 0,73 o Celsius i mars og 0,85 o C i februar. Dr. Spencer forventer nå kjøling i resten av 2016 med overveiende sann-synlighet for at vi går rett inn i en La Nina så tidlig som i perioden august til oktober i år!. For mer informasjon om værfenomenet El Nino (Se KN120). TLT-dataene er fra lavere troposfære.

UAH_LT_1979_thru_April_2016_v6-550x318UAH Data
UAH står for University of Alabama Huntsville, de publiserer månedlig avvik fra gjennomsnitt for perioden 1981-2010. Nordlig halvkule bidrar mest til nedgangen fra forrige måned (fra 0,94 o C til 0,85 o C), mens sydlig halvkule har endring i avviket (fra 0,52 o C til 0,58 o C). (Klikk på figuren for større versjon). Mer informasjon hos Dr. Spencer her.

Du finner mye mer informasjon om global temperatur på climate4you, som er administrert av professor Ole Humlum, medlem av Klimarealistenes Vitenskapelige Råd.

Se også Paul Homewoods blogg for en mer nøyaktig sammenligning måned-til-måned av dagens El Nino med det samme fenomenet fra 1997/98.

 

Støtt oss ved å dele:

Én kommentar

  1. Roy Spencer, det er han som sier at uten ‘drivhuseffekten’, så hadde atmosfæren «eventually become isothermal».

    Noen her som tror på det?

Kommentarer er stengt.