Rekordstore hveteavlinger i 2016

Skal man tro medier som Aftenposten og NRK så skulle verden stå foran dommedag grunnet en sterk global oppvarming kombinert med utslipp av forurensende «klimagasser». Her er faktaene om årets rekordavlinger!

Financial Times rapporterer at International Grains Council i år har registrert rekordstore avlinger av hvete, hele 1% høyere enn fjorårets nivå som også var rekordstort. Hveteprisene har falt til et svært lavt nivå og hverken i Russland eller i USA er det nok lagerplass til all hveten.

The recent US winter wheat harvest was 45m tonnes, up 21 per cent from 2015, according to the US Department of Agriculture. Merchants who have run out of room in silos are piling wheat outdoors.

Storage concerns are also growing in Russia, which is this year set to become the largest wheat exporter after hauling in more than 70m tonnes. In Canada, the government anticipates the second-largest wheat crop in 25 years, of 30.5m tonnes. Australia’s imminent wheat harvest is forecast at 26.5m tonnes, the most in five years.

wheat_prod_use_jan2016Hva i alle dager kan dette komme av?

I klimaortodokse kretser og blant Romaklubbens mange Malthus-inspirerte profeter klør man seg fortvilet i hodet og leter etter bortforklaringer. Det inntrufne er jo det motsatte av hva man i årevis har blitt fortalt av så ulike personligheter som Obamas vitenskapsrådgiver John Holdren og vår hjemlige spåmann Jørgen Randers.

 

Klimaforbedringen siste århundre.
Vi fikk i forrige århundre en global temperaturheving – stort sett omtalt som en klimaforbedring inntil vi fikk et klimapanel – på tilsammen 0,5 grader Celsius, det meste likt fordelt på de varme 1930-årene og de nesten like varme 1980-årene.

IPCC1990_fig7c_lambh23At avlingene våre stortrives i en litt mer behagelig temperatur burde ikke være noen statshemmelighet, uansett hva Kristin Halvorsens Institutt for Klimapolitikk (Cicero) vil ha norske journalister til å tro.

Men som figuren her fra FNs klimapanels rapport fra 1990 viser, så er det fortsatt langt igjen til vi kan nyte det varme klimaet vikingene opplevde både da de bosatte seg på Grønland og i de påfølgende 200 årene..

Rikelig tilgang på plantematen CO2
Ikke siden starten av 1940-årene har plantelivet på kloden vår hatt en så rikelig tilgang til CO2 som idag, og dette gir gode bieffekter for plantene: Økt motstandskraft mot sopp, insekter og plantesykdommer, mindre behov for vann, og økt toleranse for salt i jordsmonnet. Denne fordelaktige situasjonen for menneskeheten kommer ikke nødvendigvis til å vedvare, fordi verdenshavene i de kommende tiårene mistenkes å bli kjøligere, og dermed absorbere mye av den CO2-en som plantene i dag gleder seg over.

Innovasjon og vitenskap
Den tredje forklaringen på de gode avlingene er at vi stadig blir dyktigere når det gjelder å tilpasse oss virkeligheten, med bedre metoder i landbruket inklusive såkorn tilpasset kortere vekstsesonger og bedre prognoser for årets vekstsesong. Ellers er det klart at det meste av menneskeheten akter å fortsette med “utslipp” av livets gass CO2. Hverken Kina eller India har noen restriksjoner på dette, og har i dag 2000 kullkraftverk under konstruksjon. India alene kan innen 2030 tredoble sitt utslipp av CO2, noe som gjør ethvert klimatiltak fra Norges side til en meningsløs botsøvelse i global sammenheng

Mens vi venter på hva sola skal gjøre de kommende tiårene, er det inntil videre klalrt at vi har nok hvete til å fø på våre mange klimadronninger i tiden som kommer. Det skulle bli rikelig med kake til dem alle, inntil barnebarna oppdager at de er blitt lurt.

Enkelte politikere som USAs president er besatt av tanken på å styrke sitt ettermæle ved å bekjempe såkalte «klimagasser» og vi har den siste uken fått nye rapporter fra G20-toppmøtet i Kina som tilslører meningsløshetene bak den ikke-forpliktende ikke-traktaten fra Paris. Avtalen i Paris kan bli ødeleggende for USA og EU med haleheng hvis klimatroende og kunnskapsløse politikere får misbruke avtalen til å ødelegge Vestens økonomi.

 

Støtt oss ved å dele:

5 kommentarer

  1. «Avtalen i Paris kan bli ødeleggende for USA og EU med haleheng hvis klimatroende og kunnskapsløse politikere får misbruke avtalen til å ødelegge Vestens økonomi.»

    Norsk media omtaler konsekvent enigheten mellom USA og Kina som om det er en bindende avtale. Men presidenten i USA kan ikke på egen hånd bestemme dette.

    Article Two, Section Two, Clause Two of the U. S. Constitution: “[The President] shall have Power, by and with the Advice and Consent of the Senate, to make Treaties, provided two thirds of the Senators present concur.”

    https://wattsupwiththat.com/2016/08/26/china-and-us-to-ratify-landmark-paris-climate-deal-ahead-of-g20-summit-sources-reveal/

    Er det stor sjanse for at Senatet vil godkjenne dette med 2/3 flertall? Jeg tviler. Og så må man spørre seg: Er norsk media så uvitende om grunnleggende elementer i amerikansk politikk at de har oversett dette? Eller er det en bevisst unnlatelse? Hvis det siste er tilfellet, stiller det vår hjemlige presse i et meget ubehagelig lys, men det er jo ikke noe nytt når det gjelder klima.

    • Det franske vertskapet for Parisavtalen var klar over dette, og de samarbeidet med Obama-administasjonen for å komme seg rundt de siterte bestemmelser i USAs grunnlov ved å skape følgende to smutthull.

      1. Man inngikk ikke en traktat (treaty) i Paris, bare en avtale.

      2. Avtalen i Paris er ikke bindende for partene,

      Pressen i Norge er (med unntak av et halvt dusin journalister) mest opptatt av å redde verden fra en ikke-ekisterende klimakrise, i tillegg til å være 100% politisk korrekte til enhver tid. Derfor spiller ikke faktaene noen rolle.

      • Jeg mistenker norsk presse for å være klar over at Paris-avtalen ikke er bindende, men den omtales konsekvent som om den var det. Dette er svært villedende, og burde påtales overfor media. Det er også klart, som du skriver, at politikerne i Paris utmerket godt visste at bindende utslipps- kutt var umulig å bli enige om, og at de derfor fant en formulering som var egnet til å skape en illusjon om dette.

  2. Ifølge Naturvernforbundet har IPCC kommet med disse spådommene om fremtidig matproduksjon under et varmere klimaregime:

    «-Hvert tiår vil de globale avlingene reduseres med mellom 0 og 2 prosent som følge av klimaendringer. Dette skjer samtidig som etterspørselen etter mat øker med 14 prosent hvert tiår. (IPCC 2014 WG2 Kap 7:22)

    -De nord-indiske slettene produserer i dag om lag 15 prosent av verdens hvete. Klimaendringene er ventet å kunne medføre en 50 prosent nedgang i de mest produktive områdene for hveteproduksjon i dette området, noe som vil ramme omtrent 200 millioner mennesker som i dag er direkte avhengige av disse avlingene. (IPCC 2014 WG2 Kap 24:17)

    -Havnivåstigning truer med å legge 7 prosent av Vietnams jordbruksareal under vann. (IPCC 2014 WG2 Kap 24:17)

    -I Russland ventes tørrår med dårlige avlinger å forekomme tre ganger så ofte i 2070 som i dag (IPCC 2014 WG2 Kap 24:18)»

    http://naturvernforbundet.no/klima/konsekvenser-av-global-oppvarming/klimaendringer-og-mat-article31538-974.html

Kommentarer er stengt.