Siste klimaskremsel finner sted på Grønland, oppspinnet er hentet fra BBC, oversatt av NTB og dyttet på oss alle av den vanlige gjengen, fra ABC-nyheter til NRK Urix. Journalistene unnlater selvfølgelig å fortelle oss alt som er viktig, og har isteden fokus på de 7 meter havet vil stige når all isen på Grønland har smeltet. Vi tar derfor en nøyere titt på Grønland.
Entydig vitenskap
Seriøs forskning har forlengst stadfestet at det ikke foregår noe unormalt på Grønland i moderne tid, bortsett fra en sterk økning i antall useriøse klimaforskere og journalister som sysselsetter seg på isskremsler fra denne store øya.
Eksempelvis viser denne studien som er lojal til klimamodellene, hvor klart bildet er når de skriver: «Year 2003 was the only year of 1840–2007 with a warm anomaly that exceeds three standard deviations from the 1951–80 base period. The annual whole ice sheet 1919–32 warming trend is 33% greater in magnitude than the 1994–2007 warming. The recent warming was, however, stronger along western Greenland in autumn and southern Greenland in winter. Spring trends marked the 1920s warming onset, while autumn leads the 1994–2007 warming. In contrast to the 1920s warming, the 1994–2007 warming has not surpassed the Northern Hemisphere anomaly.»
Det er altså ikke omstridt at den siste varme perioden på Grønland har vært betydelig kjøligere i forhold til trenden på nordlige halvkule, enn den forrige oppvarmingen som fant sted ca 80 år tidligere.
Øker eller minker isen på Grønland?
Studien som er grunnlaget for det nyeste skremselet ser bare på smeltning fra toppen av Grønlandsisen, og da er det snakk om smeltning bare i en kort sommer hvor det noen timer midt på dagen i lavlandet nær havet er plussgrader i området. Observasjonene stanser i 2012, et år med et tydelig istap på Grønland, mens isen året etter er i balanse.
Pussig nok får vi bare vite at det regner oftere nå, utifra en svært kort periode (1979 til 2012). En periode som er alt for kort til at vi får med oss den 60-70 årige arktiske syklusen i temperatur, som vist av Polyakov (2002) i figuren som er gjenbrukt av en rekke framtredende forskere.
Møt jagerflyet Glacier Girl
Man finner veldig enkelt ut av mengden is og snø som smeltes vekk fra toppen av Grønlandsisen i forhold til ny nedbør. Flyet (Lockheed P-38F-1-LO Lightning) som er vist på fotoet fra Greg Goebel nødlandet på Grønlandsisen i juli 1942 sammen med fem andre av samme type og der ble de etterlatt.
Siden vi jevnlig blir påminnet om den katastrofale nedsmeltningen av isdekket på Grønland, så skulle man tro det var lett å finne igjen flyene femti år senere. Men nei, flyet befant seg under 82 meter med is da de fant det i 1992. Det kom altså til 165 cm med ny is på toppen hvert år.
Enda mer interessant, siden vi bare har hatt signifikant global oppvarming i årene 1977 til 1998, er det å se på neste ekspedisjon for å grave ut ett av disse flyene. Den fant sted 24 år senere, sommeren 2016, Da var flyet de tok ut dekket av 107 meter med is, ifølge entusiastene som grov det ut. Altså 104 cm ny is hvert år i disse varmere årene.
(Red.anm: tillegg 9. mars kl 13.50) I løpet av alle disse årene har ismassene beveget seg nedover mot kysten. De nederste lagene av isen blir nemlig elastiske på grunn av trykket fra ny is, og gravitasjonen gjør resten. De gjenværende flyene vil med tid og stunder havne i isberg som kalver av og flyter sydover i en helt naturlig prosess. Kalving fra isbreer har i alle år blitt solgt som et tegn på global oppvarming, fra uvitende journalister og«forskere» som burde vite bedre. Men kalving betyr bare at det har kommet til så mye ny is at den gamle isen presses vekk.
Konklusjon
Vi trenger således ikke bekymre oss for bortsmeltingen av Grønlandsisen, noe flere har påpekt. Tall fra DMI for total issmeltning fra Grønland siden 2003 – og før vi kvalitetssikrer for suspekte GRACE-data for kalving – modellerer bare 0,65 mm/år i havstigning. Det må altså smelte i samme tempo i 10 770 år før havet har steget 7 meter.
Det er utvilsomt større grunn til bekymring over den lemfeldige etiske standarden til en betydelig andel av dagens journalister.
Å stille kritiske spørsmål om klimavitenskap og sjekke sine kilder er for naive og kunnskapsløse journalister som å banne i kjerka…
Tipper det begynner å bli ekstremt mye boliger, hytter og tomter ved sjøen til gi bort pris når folket flykter opp i fjellene i panikk over hele verden. Det er vel ingen som vil bo ved sjøen i dag?
En av verdens aller fremste klimaeksperter, James Hansen, mener nemlig verdenshavene kan stige med over tre meter i løpet av de neste 50 årene, og med det gjøre hver eneste kystby i verden så og si ubeboelig. (Dagbladet 22. juli 2015) https://www.dagbladet.no/nyheter/ny-klimarapport-med-rystende-spadommer-alle-verdens-kystbyer-kan-bli-ubeboelige/60621043
Siden da har den ene rapporten etter den andre kommet og sagt at smeltingen vil gå mye raskere. Nrk så sent som for et par dager siden. NRK har daglig skrekkscenarioer som man må gå langt bak i artiklene for å se at det er sterkt satt på spissen eller det er regelrett «fake news». Det er viktig å skremme opp barna som tror enhver værendring nå handler om dommedag. Media skaper en slags global klimapsykose hvor ALT som skjer er menneskeskapte klimaendringer. Dette synes NRK å ha som sin hovedoppgave etter at de torpederte klimarealistene i sitt nøye planlagte program som også hang sammen med det om kjernekraft. Snedig sak det der… Det er mange mektige krefter i sving nå, og ufattelige utsikter til profitt og maktbytte i verden.
Jeg flytter forøvrig glatt inn om noen vil selge til gibort pris. Det kommer til å bli boligklondyke for de uten vannskrekk og boligene i høyere strøk vil eksplodere.
Jeg vil heller gå for å kjøpe hytte på fjellet nå. Prisene der vil følgelig stige fremover. Og så kan jeg bruke overskuddet på strandhytte.