Langreiste klimanyheter denne uka

Her er et utvalg av nyheter som har mer eller mindre med klimaet å gjøre

Elon Musks grønne imperium
har fingrene i alt som er grønt, utløser offentlige subsidier og alt som har å gjøre med det å redde verden fra en klimakrise som fortsatt ikke kan observeres noe sted ute i naturen. Mens Musks toppledere går fra borde annonserer han ifølge GWPF at Tesla gjør en kraftig økning i bilproduksjonen to år tidligere enn planlagt. 500 000 enheter skal produseres i 2018 på modellene S, X og 3. Kommentarene fra analytikerne kom raskt:

He has not enough production capability, he has not enough batteries, and now he has not enough executives, so what does he do? He pulls production two years forward. That’s a showman. I love it.
Analytiker Jim Chanos

Knusende oppgjør med klimaalarmismen i Tyskland
Prof. Dr. Horst-Joachim Lüdecke intervjues av Holger Douglas på nettsiden til Tysklands arbeidsgiverforening, en oversettelse til engelsk finnes her. Her er noen av høydepunktene:

Det fins ingen korrelasjon mellom temperatur og atmosfærisk CO2-innhold
Menneskets påvirkning på klimaet kan fremdeles ikke skilles ut fra bakgrunnsstøyen i klimasystemet
Havforsuring er en alarmistisk myte
Korallenes følsomhet for CO2 i havvannet er en annen alarmistisk myte
Horst-Joachim Lüdecke

Monbiot_Polar_OdeEventyrfortellerne i Aftenposten
I anledning våren har våre hjemlige eventyrfortellere i Aftenposten og NTB gjort seg selv kloke på klimastoffet i «The Guardian», og kan fortelle oss at myndighetene i USA og Canada forbereder seg på å ta imot arktiske klimaflyktninger.

At is smelter i Arktis og at det blir telehiv der i sommerhalvåret er normalt, At enkelte ikke skjønner dette og henfaller til å spre oppspinn er noe vi opplever hver vår, og vi deler i den anledning en gammel karakatur. Det mest konkrete er myten om Kivalina, som vi har skrevet om før, Eventyrfortellerne resirkulerer gamle usannheter.

Bjørn Lomborg
Han minner oss i The Telegraph om de mange fordelene ved litt global oppvarming. Her kan han berette at i løpet av dette århundret vil planetens biomasse ha økt med ca 40%, noe som utelukkende har positive effekter.

AMO-indexNord-Atlanteren skifter til kald fase
Det kommer en jevn strøm av rapporter som klart viser at havtemperaturene i Nord-Atlanteren nå går inn i en kaldere fase, etter at vi rundt 1995 fikk et skifte til den varme fasen. Siste i rekken er GWPF som har hatt en «briefing» på dette velkjente fenomenet som internasj-onalt omtales som Atlantic Multidecadal Oscillation (AMO). Figuren viser de tidligere skiftene i temperatur mellom kald og varm fase.

Mot enda en konkurs i solbransjen?
Det er solnedgang for kinesiske Yingli Green Energy Holding Co., en av markedslederne på solcellepaneler av polykrystallinsk silisium (pSi) med en fotovoltaisk effektivitet på 15.6%. Det meldes fra Asia at selskapet ikke har noen sjanse til å betjene neste forfall på selskapets enorme banklån, og aksjekursen befinner seg nå i kjelleren. Bloomberg rapporterer her om utsiktene for selskapet, som ikke har hatt et eneste kvartal med overskudd siden 2011.

Støtt oss ved å dele:

6 kommentarer

  1. Og i Danmark har Folketinget gjort et hastevedtak for å stanse UUU -Ukontrollert Uplanlagt Utbygging- nei, ikke av planetdrepende, co2-spyende kullkraftverk (som står for 48% av el-produksjonen i Danmark), men av solcelle-anlegg, der en enorm vekst i søknader om subsidier har ført til frykt for utgifter på opptil 11 milliarder kroner, som må dekkes av forbrukerne:

    «Folketinget i Danmark vedtok tirsdag å stanse en omstridt subsidieordning for solceller. Årsaken er at en søknadsboom har skapt frykt for enorme subsidieutbetalinger som finansieres over vanlige forbrukeres strømregning, skriver nyhetsbyrået Montel.»

    http://live.tu.no/post/265597801

  2. En annen sak som kanskje viser nye tegn i tiden, er den katastrofale skogbrannen i Canada. 1600 boliger er ødelagt, 100.000 personer evakuert. I flere år har det vært standard prosedyre i norsk media å legge all skyld på skogbranner på menneskeskapte klimaendringer, men så vidt jeg kan se, nevnes ikke dette når det gjelder brannen i Canada.

    Hva er det med Mathismoen, sover han på jobben?

  3. Hei Geir Aaslid, som geotekniker og veiingeniør tillater jeg meg å korrigere deg litt mht kommentarene til oppslaget til NTB datert 02mai (som var lite presist mht problemstillingene):

    Problemet om sommeren i områder med permafrost i arktis er ikke telehiv men teleløsning, ved at det øverste jordlag smelter. I likhet med teleløsningen i Norge få man da nedsatt bæreevne i grunnen. Slik har det alltid vært, men det kan være et problem dersom den årlige tinesonen øker i dybde pga klimaendring.

    For veibygging kan jeg i prinsipp vanskelig se at teleløsningen skulle være et større problem i områder med permafrost enn i Norge.

    Bygninger i områder med permafrost må stå på peler over bakken (for å hindre at varmen fra huset tiner permafrosten), og pelene må være boret godt ned i permfrosten. Problemet vil være dersom dersom det opptinte laget om sommeren går dypere enn pelefoten. Da kan man få setningsskader. Jeg vet ikke om man allerede har erfart dette på Svalbard, men man er med god grunn opptatt av problemstillingen. Hvis noen skulle være så dumme å fundamentere bygg med såle direkte på bakken i områder med permafrost, så fortjener man juling!

Kommentarer er stengt.