Desember er her og vi har temperaturdata for november måned fra UAH. Globalt satellittmålt temperaturavvik fra gjennomsnittlig temperatur (TLT) for november måned viser at temperaturen fortsatt nekter å samarbeide med de klimatroende. Vi er med denne trenden på 0,3 grader C fra 1979 til nå bare litt over halvveis til 2-gradersmålet i 2100. Som vanlig ser vi bort ifra landbaserte målinger av temperatur som er forurenset av urbane varmeøyer og dermed er mer upålitelige enn satellittmålt temperatur. TLT-dataene er fra lavere Troposfære.
UAH Data
UAH står for University of Alabama Huntsville, de publiserer månedlig avvik fra gjennomsnitt for perioden 1981-2010. November viser (+0,33) grader Celsius, ned en tidels grad fra forrige måned.(Klikk på figuren for større versjon)
Endring fra forrige måned viser at El Nino enda holder tropene varme (+0,53) men at dette naturfenomenet er gått i en slags pausemodus. El Nino er et syklisk og naturlig fenomen som har null å gjøre med den menneskeskapte klimakrisen. Som kjent følges El Nino av La Nina og deres samlede effekt er som regel men ikke alltid tilnærmet lik null.
Her er tallene for årets måneder, med nedgang fra Oktober 2015 for den nordlige halvkule ligger november langt unna noen varmerekord i moderne tid.
Men vi kan trøste oss at NRK og de andre klimaskremmerne sikkert har noen juksterte tall de etter hvert kommer med for å «bevise» at også november var “varmest” i en eller annen rar målestokk.
RSS er som vanlig litt tregere med dataene sine enn UAH, så vi kommer tilbake til dem litt senere. Det samme gjelder Moncktons månedlige analyse.
Christopher Monckton har som vanlig en utmerket men noe ordrik oversikt over siste måneds temperatur samt andre relevante date, her på WUWT. RSS-tallene for november er gjengitt i den nederste figuren som bekrefter opphøret i global oppvarming fortsatt er reelt. Dette denomenet omtales over hele 4 sider i siste hovedrapports WG1, kapittel 9 av FNs klimapanelet og omtales der som «The Hiatus» – pausen på norsk, Av en eller annen grunn er de helt sikre på at det igjen blir varmere etter pausen. Enkelte miljøer er relativt kreative i sin omtale av dette fenomenet og foretrekker å omtale det som en langsommere akselrasjon av oppvarmingen.
Hei! Hva mener du med dette? Vi er med denne trenden fra 1979 bare litt over halvveis til 2-gradersmålet i 2100. Er jeg ikke helt med eller kan du ikke uttrykke deg forstålig for legfolk!
Trenden er på 0,3 grader siden 1979, som det fremgår av den første figuren.
Og igjen spør jeg hvorfor dere fortsatt ser bort ifra landbaserte målinger når de tar høyde for urbane varmeøyer, og utenfor disse varmeøyene er det akkurat samme trend?