Hvem er klimaekspertene?

Etter at vi publiserte våre kommentarer til det Ciceros kommunikasjonsavdeling sender ut i det offentlige rom og etter at fysiker Stein S. Bergsmark utfordret 6 professorer fra UiO, har vi fått en rekke spørsmål. Her er utfyllende materiale som hjelper deg å finne ut hvem du kan stole på i klimadebatten.

Hvem er aktørene i klimadebatten?
Klimaet er det været du opplever over en periode på minst 30 år, hvor de viktigste elementene er temperatur, nedbør, lufttrykk og vind. De som kan mye om været er meteorologene. De som utdanner meteorologene er blant de mange yrkesgruppene som også kan gi oss fakta om klimaet..

climate-change-bannerHer kan du se en kort video hvor en av de som utdanner meteorologer fra ett av verdens mest velrenommerte universiteter gir en kortfattet forklaring som hjelper deg å forstå de tre hovedgruppene i klimadebatten. Professor Richard Lindzen fra Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) dro til Oslo etter endt utdanning, fordi det var i Norge den moderne meteorologien ble skapt av Wilhelm Bjerknes og hans assistenter og etterfølgere. Han er derfor medlem av Det Norske VIdenskaps-Akademi.

Kan du kan stole på klimavideoer fra PragerU?
Dette er det de sier om seg selv og sin innsats for å spre viten: «Vi tar de beste ideene fra de beste hodene og destillerer dem ned til fem fokuserte minutter. Vi legger til grafikk og animasjon for å lage den mest overbevisende, underholdende og lærerike fremstilling bygd på de verdiene som har gjort Amerika og Vesten kilden til så mye frihet og rikdom. Disse verdiene er bygd på en jødisk-kristen kjerne og omfatter begrepene ytringsfrihet, en fri presse, frie markeder og en sterk militær for å beskytte og projisere disse verdiene.»
Siden PragerU gir deg klimafaktaene selv om faktaene ofte kan være politisk ukorrekte, så kan du finne mange negative påstander fra lobbyister på internett om både PragerU, faktaene de bringer til torgs or ikke minst de mange lærde som her gjør en ekstra innsats for å spre sin viten til flest mulig. Som professor Ole Henrik Ellestad før har dokumentert i klimanytt, så foregår det en omfattende sensurvirksomhet hvor aktørene i det tidligere statsminister Jens Stoltenberg omtaler som «det miljøindustrielle komplekset» søker å fjerne alle fakta de ikke liker.

climate-change-whats-so-alarming-featureNei, du trenger ikke bekymre deg for klimaendringer
Klimaet har alltid endret seg og kommer til å fortsette med det. Her er nok en video fra PragerU hvor Bjørn Lomborg fra Copenhagen Consensus Center gir deg en rekke eksempler på at faktaene er mye mer beroligende enn det du får servert i media.
Lomborg står nær FNs klimapanel når det gjelder det vitenskapelige innhold i deres hovedrapporter, men han holder seg til faktaene i motsetning til de fleste aktørene du til daglig møter i klimadebatten.

En friere presse eller mere klimakommunikasjon?
Vi håper dette kan hjelpe deg til å finne ut hvorvidt du kan stole på budskapet fra aktører som Cicero, stiftet i 1990 som Institutt for klimapolitikk og i dag ledet av politikeren Kristin Halvorsen.

Når det gjelder debatten mellom 6 professorer ved UiO og fysikeren Stein Bergsmark, så kommer snart neste innlegg. I mellomtiden anbefaler vi denne videoen hvor du får analysert påstanden om at 97% av alle klimaforskere er enige.

 

Støtt oss ved å dele:

4 kommentarer

  1. Når det gjelder hvorvidt man kan stole på «budskapet fra aktører som CICERO», så kan man gjøre seg sine høyst egne tanker om det ifm. dagens artikkel i Dagens Næringsliv: http://www.dn.no/nyheter/energi/2016/10/12/0551/forsker-ingen-nye-oljefelt-hvis-klimamalene-skal-nas

    Denne pinlige saken for CICERO, som like ukritisk som DN bygger sine «forskeruttalelser» på en ren aktivistorganisasjon, er utfyllende kommentert her: http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=633.msg4402#msg4402

  2. Se hva Jens Stoltenberg skriver i sin bok.
    Dette er skrevet av en kar: Truls Sevje, forfatter og foredragsholder.
    Min kone fant dette på Facebook idag. Jeg er ikke på Facebook selv.

    Siterer fra innlegget:
    «I sin bok skriver Jens Stoltenberg om alle de milliarder han sløste bort på «grønne» tiltak fordi han ikke klarte å motstå presset fra LO, NHO, industri og miljøbevegelsen. Jeg forstår godt Stoltenberg.
    En liten artikkel i Dagbladet om at norske elbiler er noen miljøsvin har resultert i at en professor,informatiker, psykolog, nanoteknolog og vindmølleforsker står frem på rekke og rad med all verdens motargumenter. Ikke rart at mange gjør som Stoltenberg og trekker seg tilbake. Det kvantitative mengdetrykket veide mer enn de kvalitative motargumentene.»

    Er det mulig noen av de mange politikenerene våre våger å stå frem å innrømme fadesen «det grønne skiftet» og klimagassen CO2(?)

    Tore Liseter

Kommentarer er stengt.