• Galluper om forskningstillit og klima

    Galluper om forskningstillit og klima

    Klimanytt nr. 363 Redaktør: Ole Henrik Ellestad.Forfattet av: Ole Henrik Ellestad. En gallup viser at 80 % har svært stor eller stor tillit til forskning. Forskere har noe lavere tillit, og forskningstema preget av politikk har enda lavere tillit – fornybar energi og klima med bare ca. 50 %. Det faller flere tungt for brystet. Tilliten til forskning avtar…


  • Konsekvenser av klimapolitikken

    Konsekvenser av klimapolitikken

    Forfattet av Petter Tuvnes. Både EU og Norge har utarbeidet planer for nullutslipp (”net zero”) innen 2050, av den livsviktige plantenæringen CO2, som det for tiden er for lite av i luften i forhold til optimalt planteliv og matproduksjon. Dagens tekst ser på hva dette vil koste. Den norske planen, også kalt ”det grønne skiftet”,…


  • Klimamodeller til besvær

    Klimamodeller til besvær

    Roger Pielke har beskrevet deler av prosessen med å konstruere neste generasjon modellerte baner eller scenarier for framtiden, og igjen går den store striden på hvorvidt scenariene skal være troverdige, basert på definerte sosioøkonomiske premisser, eller om de skal mangle enhver troverdighet og bare brukes til å skremme befolkningen i vestlige land. Vel så viktig,…


  • Narrespillet rundt Det grønne skiftet

    Klimanytt nr. 362 Redaktør: Ole Henrik Ellestad.Forfattet av: Jan Kerr Eckbo Det grønne skiftet er en illusjon og et politisk jippo. Det medfører et stort merforbruk av natur og ikke-fossile naturressurser med mindre energieffektive løsninger – motsatt av hva verden trenger, og uten klimapåvirkning. Fra fossil til grønn energi Det grønne skiftet griper om seg både i Norge…


  • Hav, oppvarming, fordampning og skyer

    Hav, oppvarming, fordampning og skyer

    Klimanytt nr. 361 Redaktør: Ole Henrik Ellestad.Forfattet av Ole Henrik Ellestad. Nye forskningsresultater fra MIT viser at energi fra lys kan ‘rive løs’ vannmolekyler i overflaten uten ytterligere tilførsel av varme – en nyoppdaget mekanisme på linje med fordampning. Dette forsterker forståelsen av at fotomolekylære effekter er et viktig element i vannets overflatesjikt som er den viktigste temperaturregulatoren på…


  • Global temperatur mai 2024

    Global temperatur mai 2024

    Temperaturdata for mai fra UAH ved Dr. Roy Spencer. Globalt satellittmålt temperaturavvik fra gjennomsnittlig temperatur i perioden 1991-2020 (TLT) er noe ned i mai, med 0,90 o C, ift rekorden på 1,05 o C i måneden før. Vi har ifølge statistikerne en temperaturtrend uten målbar mennesklig påvirkning. Den moderate El Niño har dødd ut, etter at rekordstore energimengder forlot kloden vår. Dr. Spencer fikk rett da han varslet…


  • Planeter og kalde klimaperioder – vinteren kommer

    Planeter og kalde klimaperioder – vinteren kommer

    Klimanytt nr. 360 Redaktør: Ole Henrik Ellestad.Forfattet av Harald Yndestad Klimaet har ingen normal tilstand. Varme og kalde klimaperioder har fulgt hverandre i tusener av år. Etter år 1000, fikk vi de kaldeste klimaperiodene på mer enn 4000 år. Den siste kalde klimaperioden kom på 1800-tallet. Den neste varme klimaperioden kom på 1900-tallet. Spørsmålet er så om vi kan…


  • Klimaforsker uten peiling

    Klimaforsker uten peiling

    Forfattet av Petter Tuvnes. Ledende klimaforsker dr. Gavin Schmidt, sjef for GISS (Goddard Institute for Space Studies), innrømmer at man nå ikke har peiling på hva som er årsaken til relativt høye globale temperaturer det siste året. Temperaturutviklingen stemmer overhodet ikke med teorien om menneskeskapt oppvarming. Denne typen raske temperaturendringer kan ikke forklares med jevn…


  • Martin Skancke og klimakrisen

    I et politisk korrekt oppslag 10.mai hos Energi & Klima drøfter Skancke som leder for «Klimakriseutvalget 2050» noen av innvendingene mot rapporten som har blitt reist fra faglig hold, samtidig som han sprer flere usannheter på klimafeltet. Skancke er tidligere ekspedisjonssjef i Finansdepartementet og ved Statsministerens kontor, og kan som resten av utvalget ikke tenke…


  • Mer is i Adventfjorden og i Barentshavet

    Klimanytt nr. 359 Redaktør: Ole Henrik Ellestad.Forfattet av Jan-Erik Solheim Ifølge Fredsprisvinner Al Gores nobelprisforedrag i 2007 skulle isen i Arktis forsvinne om 7 år. Dette ble støttet av et iskart laget av Norsk Polarinstitutt og overrakt Al Gore av Norges utenriksminister på klimatoppmøtet i København i 2009. Men slik har det ikke gått. De siste 17 årene har…


Bli medlem

Engasjer deg i Norges eneste uavhengige organisasjon som påviser naturvitenskapelig at klimaet domineres av naturlige variasjoner. Kun 430 kr. for 2024.

Donasjoner

For å støtte vårt arbeid kan du donere et beløp til:
VIPPS konto 120336
Bankgirokonto 2630.30.62482

Podcast

Med omfattende ensretting i mediene og ytringsnekt for de som kan tale fornuftig om klima, blir nye kanaler viktigere. Her er nye foredrag med klimarealister.

https://www.youtube.com/watch?v=cIQb2OeEOA

Kategorisøk

For frisøk, bruk søkeikonet ovenfor, til høyre for teksten Om oss, på forsiden.

Klimarealistenes YouTube konto

Her finner du videoopptak av våre foredrag.

Science of Climate Change Journal

Andre realistiske klimanettsteder

Climategate-skandalen

Climategate består av tusener av eposter hvor klimaforskere i IPCC-leiren viser eget forskningsjuks, trakassering av skeptikere, hevnaksjoner, portvokting og annen uetisk oppførsel som gjør Climategate til den største vitenskapsskandalen noensinne.

Foia, indeks over epostene
Klimanytt 267, norsk oversikt over Climategate
The Climategate Emails, John Costella (anbefales!)
Tom Nelson, omtale av epostene

Siste kommentarer

  1. Som jeg ksriver i mitt innlegg er årlige antropogene utslipp til atmosfæren er nå er 1.2% av total mengde CO2…

  2. Det er mulig jeg er litt treg av meg men er det ikke slik at temperaturstigning i våre hav resulterer…